Word zwerfvuilvrijwilliger

Erger jij je ook aan het zwerfvuil en de sluikstorten die je her en der langs straten, op pleinen, in bermen, in bossen en zelfs in beken en rivieren tegenkomt? Wil jij de gemeente kosteloos en vrijwillig helpen in haar strijd tegen het zwerfvuil? Dat kan!

Help mee om Merchtem proper te houden en meld je aan als vrijwilliger voor het opruimen van zwerfvuil. De gemeente zorgt voor handschoenen, vuilniszakken, pick-up tools en fluo-vestjes. Het ingezamelde afval kan je in de zwerfvuilzak mee aanbieden bij de ophaling van het restafval.

Geïnteresseerd?

Schrijf je in via het digitaal formulier onderaan deze web pagina of telefonisch op het nummer 052 38 11 96. Wij bezorgen je het nodige materiaal.

Daarnaast zouden wij aan iedereen willen vragen om erop te letten zelf geen zwerfvuil op de grond te gooien, als je samen op stap bent anderen aan te moedigen om dit ook niet te doen en alvast je eigen stoep proper te houden.

Wanneer je een sluikstort ontdekt, kan je dit steeds melden bij de dienst omgeving. De gemeente zorgt er dan voor dat dit wordt opgeruimd en dat de dader zo mogelijk wordt gevonden en beboet.

Samen kunnen we zorgen voor een propere gemeente waar het aangenaam leven is!

Naar top