Word vrijwilliger bij de conversatietafels

Wat houdt dit in?

Conversatietafels zijn oefenkansen Nederlands. Anderstalige nieuwkomers krijgen er de kans om op een ongedwongen, informele manier Nederlands te oefenen. Voor sommigen is het ook een kans om hun sociale contacten uit te breiden. Het zijn vooral gezellige ontmoetingsmomenten waar samen Nederlands wordt gesproken.

Wat wordt er verwacht?

De conversatietafels worden voorbereid en begeleid door vrijwilligers. Deze vrijwilligers maken deel uit van het integratie vrijwilligersteam. De gemeentelijke integratiedienst coördineert dit project en leidt alles in goede banen.

Als vrijwilliger voor de conversatietafels moet je geen andere talen spreken, er wordt enkel Nederlands gesproken. Je hoeft ook geen pedagogische achtergrond te hebben. Je bent een sociaal iemand en staat open voor diversiteit (andere culturen, religies en tradities).

De conversatietafels vinden twee keer per maand plaats, telkens op een dinsdagavond tussen 18 en 19.30 uur in de cafetaria ‘Ter Linde’, op de gemeentelijke campus Gasthuisstraat.

Wij bieden

  • Vrijwilligersovereenkomst
  • Een gezellig team waarin we jou graag verwelkomen

Wil je meer info?

Neem dan contact op met de gemeentelijke integratiedienst via integratie@merchtem.be of via telefoon 052 38 11 84. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek waar je alle nodige info krijgt en al je vragen kan afvuren.

Naar top