Verloren en gevonden voorwerpen

Voorwerp gevonden

Indien je een voorwerp vindt waarvan je de eigenaar niet kent, ben je bij wet verplicht dit af te geven aan het lokaal bestuur, bij voorkeur dat van de plaats waar het gevonden is. De gevonden voorwerpen worden ingeschreven in het register van verloren en gevonden voorwerpen.

Het is het lokaal bestuur die verantwoordelijkheid draagt voor de bewaring, registratie en beheer van verloren en gevonden voorwerpen. Het voorwerp wordt minstens 6 maanden in bewaring gehouden in de gemeentelijke loods.

Voorwerp verloren

Ben je zelf een voorwerp verloren? Dan kan je dit aangeven bij de technische dienst (Koeweidestraat 29) of via het formulier. Hebben we het niet in ons bezit, dan hebben we in ieder geval jouw contactgegevens als het voorwerp wordt binnengebracht.

Gestolen voorwerpen

Diefstal is een zaak van de politie. Neem hiervoor contact op met de lokale politie AMOW (02 452 50 05). 

Fiets verloren? Laat zeker je fiets graveren. Elke inwoner van Belgiƫ heeft een uniek rijksregisternummer. Als dat nummer op het kader van jouw fiets staat, neemt de gemeente contact met je op wanneer zij jouw fiets onbeheerd hebben teruggevonden.

EID of rijbewijs kwijt

Indien je je rijbewijs kwijt bent, dien je aangifte te doen bij de politie. Met het verkregen document kan je bij de dienst Burgerzaken een duplicaat aanvragen. De dienst Burgerzaken werkt enkel op afspraak. Let op, het door de politiediensten afgeleverd attest vervangt je rijbewijs niet. Je mag hier dus geen voertuig mee besturen.

Is je identiteitskaart gestolen? Bel dan DOC STOP op het gratis nummer 0800 2123 2123 om je kaart te blokkeren. 

Bankkaart kwijt

Laat je bankkaart onmiddellijk blokkeren bij Card Stop via 070 344 344. Indien je bankkaart gestolen is, doe dan aangifte bij de politie.

Naar top