naar top

Sportlaureaten

#sportersbelevenmeer #merchtemsport

Jaarlijks worden de sportieve prestaties in en uit Merchtem in de bloemetjes gezet. De sportlaureaten van vorig jaar vind je op deze pagina, rechts bovenaan.

Inschrijving

Kandidaten voor sportlaureaat 2019 kunnen zich melden via het formulier 'Kandidaat sportlaureaat' in het E-loket vóór 7 april 2020 (onderaan deze pagina).

Je kan jouw prestatie(s) zelf doorgeven, maar ook anderen of sportclubs kunnen sportlaureaten inschrijven.

Jouw inschrijving is pas geldig na bevestiging van de sportdienst. Indien je binnen de maand na inschrijving geen bevestiging ontvangt, neem dan contact op met de sportdienst.

Aan welke criteria moet je voldoen om sportlaureaat te worden?

  1. De individuele sporter dient inwoner van Merchtem te zijn. De ploeg moet deel uit maken  van een Merchtemse sportclub 
  2. De individuele sporter of de ploeg voldeed in 2019 minstens aan één van volgende  voorwaarden:
  • werd kampioen in eigen reeks of competitie.
  • behaalde een podiumplaats bij een provinciaal kampioenschap/tornooi of nam deel aan een hoger kampioenschap (Vlaams, (inter)nationaal).
  • leverde een uitzonderlijke sportieve prestatie. De sportraad beslist of deze prestatie aanvaard wordt.

Definities

  • Met een ploeg worden minstens 2 personen bedoeld.
  • De Merchtemse sportclub zetelt in Merchtem.

Prijzen

De sportlaureaten ontvangen een leuke attentie van de gemeente.
Indien de sportlaureaat lid is van een Merchtemse sportclub ontvangt de club ook een mooie sportcheque van minstens 100 euro (max. 1 cheque per club/jaar).

Huldiging

De Merchtemse sportclub ontvangt de sportcheque en de attentie(s) voor hun sportlaureaten tijdens een clubevenement (bv. bij het ledenfeest, de seizoensafsluiter, een tornooi,...). Een delegatie van het gemeentebestuur komt langs om de prijzen daar officieel te overhandigen.

Sportlaureaten die geen lid zijn van een Merchtemse sportclub ontvangen hun attentie tijdens een huldigingsmoment met receptie, dit vindt plaats op vrijdag 8 mei 2020. Het gemeentebestuur huldigt dan alle sportieve prestaties van 2019. Alle sportlaureaten met partner en/of familie en een afvaardiging van de Merchtemse sportclubs worden hier ook op uitgenodigd. Tijdens deze huldiging worden ook nog 6 Merchtemse Shoppers van 25 euro verloot onder de sportlaureaten.

Na deze avond worden alle sportprestaties ook bekend gemaakt aan het grote publiek. De sportlaureaatpas en de bijhorende foto’s worden in de sporthal omhoog gehangen en worden ook gepubliceerd op de Facebookpagina van de sportdienst.

Openingsuren & contact

Sportdienst

adres
Dendermondestraat 311785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 03
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Deel deze pagina