Sportlaureaten

Jaarlijks worden de sportieve prestaties in en uit Merchtem in de kijker gezet. De sportlaureaten van de vorige editie vind je onderaan deze pagina. 

Aan welke criteria moet je voldoen om sportlaureaat te worden?

  1. De sportlaureaat dient inwoner van Merchtem te zijn. Als ploeg moet je deel uitmaken van een Merchtemse sportclub 
  2. De sportlaureaat of de ploeg voldoet minstens aan één van volgende voorwaarden:
  • werd kampioen in eigen reeks of competitie.
  • behaalde een podiumplaats bij een provinciaal kampioenschap/tornooi of nam deel aan een hoger kampioenschap (Vlaams, (inter)nationaal).
  • leverde een uitzonderlijke sportieve prestatie. De sportraad beslist of deze prestatie aanvaard wordt.

Definities

  • Met een ploeg worden minstens 2 personen bedoeld.
  • De Merchtemse sportclub zetelt in Merchtem.

Inschrijving

Je kan jouw prestatie(s) zelf doorgeven, maar ook anderen of sportclubs kunnen sportlaureaten inschrijven.

Jouw inschrijving is pas geldig als je voldoet aan de criteria (behaald in de loop 2023) en na bevestiging van de sportdienst. Als je binnen de maand na inschrijving geen bevestiging ontvangt, neem dan contact op met de sportdienst.

Prijzen

De sportlaureaten ontvangen een leuke attentie van de gemeente. Bovendien ontvangt je club ook een mooie sportcheque van minstens 100 euro (max. 1 cheque per club/jaar) als de sportlaureaat lid is van een Merchtemse sportclub.

Huldiging

De sportlaureaten worden uitgenodigd voor een huldiging in de loop van 2024. Het gemeentebestuur huldigt dan alle sportieve prestaties van 2023. Ook familie/vrienden en een afvaardiging van de Merchtemse sportclubs worden hier op uitgenodigd.

Na deze avond worden alle sportprestaties ook bekend gemaakt aan het grote publiek. De sportlaureaatpas en de bijhorende foto’s worden in de sporthal omhoog gehangen en worden ook gepubliceerd op de Facebookpagina van de sportdienst.

Downloads

Naar top