Sportcomplex Dooren

Het sportcomplex Dooren is gelegen te J. Stallaertstraat 10 in Merchtem (achter het kerkhof). Met de auto te bereiken via de parking naast het kerkhof ter hoogte van Brusselsesteenweg 57-63.

Accommodatie binnen de omheining

  • T1: kunstgrasveld voetbal met overdekte tribune
  • T2: kunstgrasveld voetbal/hockey
  • T3: natuurgrasveld voetbal/baseball
  • T4: polyvalent kunstgrasterrein (30m x 40m)
  • 1 baseballveld met extra oefenveld

De vaste gebruikers en verantwoordelijken van het sportcomplex zijn: Hoger Op Wolvertem Merchtem en BSC The Merchtem Cats.

Buiten de uren van deze vaste gebruikers kunnen ook Merchtemse verenigingen of scholen de sportterreinen huren. Hiervoor werd een huishoudelijk reglement opgemaakt waarin alle rechten en verplichtingen werden opgenomen. Reservatie gebeurt via de sportdienst, sleutelbeheer en opvolging door de desbetreffende verantwoordelijke club.

Buiten de omheining kan je vrij gebruik maken van de Finse piste (ongeveer 1 km lang), het skatepark, de outdoorfitness, de sportkooi en het beachvolleybalveld.

Tarieven 

Prijzen per uurT4 Verlichting

Abonnement - enkel Merchtem

(min. 10 vastleggingen)

9 euro1 euro
Eenmalig reservatie - enkel Merchtem13,5 euro1 euro
Schooluren - enkel Merchtem6,75 euro1 euro
Prijzen per uurT1 T2 T3 & baseballveldVerlichting

Abonnement - enkel Merchtem

(min. 10 vastleggingen)

18 euro6 euro
Eenmalig reservatie - enkel Merchtem27 euro6 euro
Schooluren - enkel Merchtem13,5 euro6 euro

Reserveren

Je kan online de beschikbaarheid van alle sportaccommodaties zien en ook onmiddellijk reserveren (reservatieschema's).
Rechtstreekse link naar de reservatiewebsite.

Individuele ruimte

Speciaal voor de individuele sporter is er een toilet en een kleedkamer (inclusief lockers) met drie douches. Deze ruimte wordt ter beschikking gesteld met behulp van een badgesysteem. Voor mountainbikers is er ook een tuinslang voorzien om na het biken de fietsen af te spuiten.

De badges kunnen tegen betaling van een waarborg van 15 euro door elke inwoner op de sportdienst worden afgehaald. Daarbij verklaar je je ook akkoord met het gebruikersreglement van de badge.

Finse piste (vrij gebruik)

Een Finse piste is een speciaal loopparcours met een bovenlaag in Sylvesterschors. Deze zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt blessures.

Deze piste is hoofdzakelijk bedoeld voor lopers, maar wandelaars kunnen er ook gebruik van maken. Fietsen wordt op deze piste niet toegelaten omdat dit spoorvorming kan veroorzaken.

Je vindt de piste rondom de buitenomheining van het sportcomplex.

Van oktober tot en met maart wordt de Finse piste verlicht: 

  • Maandag, woensdag en vrijdag: 19.30 tot 21 uur
  • Dinsdag en donderdag: 17.30 tot 21.30 uur 

Skatepark (vrij gebruik)

Vrij te gebruiken, maar de gebruiker dient zich wel aan het huishoudelijk reglement te houden. We stellen het op prijs als je je verantwoordelijkheid neemt en mee een oogje in het zeil houdt!

Outdoor fitness (vrij gebruik)

Sinds 2017 staan er 9 outdoor fitnesstoestellen ter beschikking met handleiding erbij. Verschillende spiergroepen kan je hiermee oefenen. Vanaf 16 jaar te gebruiken.

Deze toestellen zijn vrij te gebruiken en kan je via de poort van het beachvolleybalterrein bereiken (aan het einde van de parking). 

Beachvolleybalveld (vrij gebruik)

Mooi weer en je wil met je vrienden, buren, familie spontaan een sportief moment inlassen? Rep je dan (met een bal) naar het beachvolleybalveld en geniet blootvoets van een spelletje beachvolley. Je vindt dit terrein aan het einde van de parking.

Sportkooi (vrij gebruik)

In de sportkooi kan je op kunstgras voetballen en basketballen. Langs de buitenzijde is er ook nog een extra oefenveldje op asfalt met basketbaldoel. Deze sportkooi ligt op het grasveld tussen beide delen van de parking.

Naar top