naar top

Parkeer en Zorg

Het is voor zorgverstrekkers niet altijd makkelijk om tijdens de huisbezoeken dicht bij de woning van hun patiënt parking te vinden.  Parkeren Zorgverstrekkers (P+Z) is een initiatief waarbij een Merchtemnaar de parkeerplaats ter hoogte van zijn inrit of garage ter beschikking stelt aan zorgverstrekkers tijdens de uitvoering van de zorg. De zorg kan op een andere locatie plaatsvinden dan de locatie voor de oprit en/of inrit garage.

Ben jij een zorgverstrekker?

Dan kan je hier een P+Z parkeerkaart aanvragen. Op vertoon van een RIZIV nummer of inschrijvingsbewijs van verzorgende, uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap, wordt een P+Z parkeerkaart gemaakt en afgeleverd. Het is belangrijk je P+Z parkeerkaart goed zichtbaar achter de voorruit van je motorvoertuig te plaatsen wanneer je gebruik maakt van een P+Z parkeerplaats.

Wil jij de parkeerplaats voor je oprit en/of inrit garage aanbieden aan een zorgverstrekker?

Je kan als eigenaar of huurder van een oprit/garage op het grondgebied van Merchtem de plaats voor je inrit/garage ter beschikking stellen van zorgverstrekkers tijdens de uitvoering van de zorg. Je kan hier een P+Z sticker aanvragen bij het gemeentebestuur van Merchtem. Na je registratie kan je de P+Z sticker afhalen bij het snelloket campus Nieuwstraat. Deze sticker moet je vervolgens zichtbaar bevestigen ter hoogte van de inrit/garage waarmee je aan de zorgverstrekker aangeeft dat je deze plaats ter beschikking stelt, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

  • P+Z

Deel deze pagina