naar top

Ontmoetingsruimten - Speelplein - Speelruimte

Ten Anckere

Ten Anckere is gelegen tussen de Mieregemstraat ter hoogte van de bushalte “Mieregem” en de Maurits Sacréstraat ter hoogte van basisschool Sint-Donatus. In de speeltuin vind je naast een voetbalpleintje ook een kabelbaan, een combi-toestel, 2 schommels en een aantal wiptoestellen, een kleuterglijbaan en 3 calisthenics toestellen.

Lt. J. De Windestraat

Ter hoogte van de bocht in de Lt. J. De Windestraat vind je een kleine speeltuin, duidelijk herkenbaar door de bank in de vorm van een koe. Verder vind je er een klein huisje en een wiptoestel.

Jan Maervoetstraat

Op het binnenplein van de Jan Maervoetstraat vind je een gezellige speeltuin. De kleinsten kunnen zich uitleven op de schommels, het wiptoestel of in het huisje, voor de groteren is er een geasfalteerd stuk met een basketring.

Avontuurlijk speelplein OCMW

Tussen het woonzorgcentrum Ter Stelten (Gasthuisstraat) en de Sint Jansstraat kom je uit op het avontuurlijk speelplein. Naast 2 schommels en een grote schommelmand vind je hier vooral een berg met een glijbaan en een tunnel, takkenmuren en veel natuur.

Huibout

Dit speelplein is gelegen in de wijk Huibout in Peizegem. Het pleintje is voorzien van een heus klimtoestel met glijbaan, een petanquebaan, voetbalveld, basketbalplein met tribune en tal van gezellige bankjes.

Sportcomplex

Op een klein stukje gras voor het sportcomplex kan je even op een bank rusten terwijl je kinderen zich uitleven op het klimtoestel, de schommels, de glijbaan of het wiptoestel.

Op het skatepark van het sportcomplex vind je een goed geasfalteerde ondergrond met een miniramp, een aantal quarterpipes, een olliebox en een rail. 

Verder vind je er ook een sportkooi (voetbal en basketbal), een beachvolleybalveld, outdoor fitnesstoestellen en een Finse looppiste, allemaal vrij te gebruiken.

Gemeenschapslokalen Brussegem

Aan de gemeenschapslokalen in Brussegem, op het Brussegemplein, vind je twee schommels, een glijbaan en twee wiptoestellen.

Feestzaal Hamme

Tussen de Sint-Guduladreef en de Lindestraat kunnen de jongsten zich uitleven op een combitoestel, een auto, een wiptoestel en een glijbaan. Daarnaast is er een basketring voorzien aan de parking en een petanquebaan.

Clerenblock

In de wijk Clerenblock vind je een klein stukje groen met daarop een combitoestel.

Speelplein Drinkeling

Aan de gemeentelijke feestzaal Drinkeling in Brussegem vind je een ruim terrein met een voetbalveldje, 2 heuvels verbonden door een klimtoestel, een kabelbaan, een glijbaan en een grote schommel.

Openingsuren & contact

Jeugddienst

adres
Dendermondestraat 311785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 80
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u
Morgen open van 8u tot 12u

Deel deze pagina