Ontmoetingsruimten

Bekijk hier alle ontmoetingsruimten op het stratenplan

Ten Anckere

Ten Anckere is gelegen tussen de Mieregemstraat ter hoogte van de bushalte “Mieregem” en de Maurits Sacréstraat ter hoogte van basisschool Sint-Donatus. In de speeltuin vind je naast een voetbalpleintje ook een kabelbaan, een combi-toestel, 2 schommels en een aantal wiptoestellen, een kleuterglijbaan en 3 calisthenics toestellen.

Lt. J. De Windestraat

Ter hoogte van de bocht in de Lt. J. De Windestraat vind je een kleine speeltuin, duidelijk herkenbaar door de bank in de vorm van een koe. Verder vind je er een klein huisje en een wiptoestel.

Jan Maervoetstraat

Op het binnenplein van de Jan Maervoetstraat vind je een gezellige speeltuin. De kleinsten kunnen zich uitleven op de schommels, het wiptoestel of in het huisje, voor de groteren is er een geasfalteerd stuk met een basketring.

Avontuurlijk speelplein OCMW

Tussen het woonzorgcentrum Ter Stelten (Gasthuisstraat) en de Sint Jansstraat kom je uit op het avontuurlijk speelplein. Naast 2 schommels en een grote schommelmand vind je hier vooral een berg met een glijbaan en een tunnel, takkenmuren en veel natuur.

Huibout

Dit speelplein is gelegen in de wijk Huibout in Peizegem. Het pleintje is voorzien van een heus klimtoestel met glijbaan, een petanquebaan, voetbalveld, basketbalplein met tribune en tal van gezellige bankjes.

Sportcomplex

Op een klein stukje gras voor het sportcomplex kan je even op een bank rusten terwijl je kinderen zich uitleven op het klimtoestel, de schommels, de glijbaan of het wiptoestel.

Op het skatepark van het sportcomplex vind je een goed geasfalteerde ondergrond met een miniramp, een aantal quarterpipes, een olliebox en een rail. 

Verder vind je er ook een sportkooi (voetbal en basketbal), een beachvolleybalveld, outdoor fitnesstoestellen en een Finse looppiste, allemaal vrij te gebruiken.

Gemeenschapslokalen Brussegem

Aan de gemeenschapslokalen in Brussegem, op het Brussegemplein, vind je twee schommels, een glijbaan en twee wiptoestellen.

Feestzaal Hamme

Tussen de Sint-Guduladreef en de Lindestraat kunnen de jongsten zich uitleven op een combitoestel, een auto, een wiptoestel en een glijbaan. Daarnaast is er een basketring voorzien aan de parking en een petanquebaan.

Clerenblock

In de wijk Clerenblock vind je een klein stukje groen met daarop een combitoestel.

Speelplein Drinkeling

Aan de gemeentelijke feestzaal Drinkeling in Brussegem vind je een ruim terrein met een voetbalveldje, 2 heuvels verbonden door een klimtoestel, een kabelbaan, een glijbaan en een grote schommel.

Speeltuin Ten Bos

Naast de gemeentelijke basisschool Ten Bos ligt een speelpleintje gericht op kleuters. Ze kunnen zich uitleven op het klimtoestel met glijbaan of gezellig fantaseren in het huisje of aan de buitenkeuken. Het speelpleintje is enkel publiek toegankelijk buiten de schooluren.

Centrumtuin

In de Bogaerdstraat vind je de centrumtuin, een groene oase in het hartje van de gemeente. Kom bij mooi weer vertoeven aan de voorziene picknicktafels. Dieren zijn niet toegelaten.

De tuin is geopend van 1 april t.e.m. 30 september tussen 9 uur – 20 uur en van 1 oktober t.e.m. 31 maart tussen 9 uur – 17 uur.  Hier zijn 4 openbare toiletten aanwezig.

't Boschbos

In de François Beuckelaersstraat in Peizegem vind je een klein stukje ongerept groen, aangelegd door de gemeentelijke Tuinbouwschool.

Lijsterbespark

Op campus Gasthuisstraat, in het centrum van Merchtem, werd er een park aangelegd van iets meer dan 2ha groot. Wandelaars en bewoners van het woonzorgcentrum Ter Stelten kunnen er tot rust komen in een uniek stukje natuur. Het geheel is ook toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. 

In onze gemeente vind je heel wat leuke speeltoestellen! De speelkaart van Merchtem & deelgemeenten duidt al deze plekken mooi en overzichtelijk aan zodat je makkelijk je weg vindt naar alle ontmoetingspleintjes. Via het stickervel kan je je kaart personaliseren. 
Heb jij onze beweegroute al gespot? Op deze (wandel)route van ongeveer 1,9 km vind je eenvoudige beweegopdrachten voor jong en oud en heel wat speelse elementen op de grond geschilderd. Gebruik je eigen fantasie of volg de opdrachten om al spelend je kracht, balans en uithoudingsvermogen te trainen. 
Naar top