Inname openbaar domein

Aanvraag indienen

Let op: gelieve bij contactgegevens jouw huidig adres in te vullen.

Wat kan je aanvragen 

  • Het reserveren of innemen van het openbaar domein (vb. parkeerverbod, parkeertoelating of plaatsen van een stelling);
  • Plaatsen van een container, aflaadbare ruimte (vb. toiletwagen), werfkeet, silo, werfkraan of vrachtwagen in stabiele toestand voor het uitvoeren van werken of plaatsen van eender elk ander materiaal vreemd aan het (transport-)gebeuren op het openbaar domein;
  • Obstructies zoals afvoeren van bronbemalingen, darmen voor aanvoer van water, chape,…;
  • Het geheel of gedeeltelijk afsluiten van een straat;
  • Nutswerken.

Wanneer aanvragen

De aanvraag dient uiterlijk 5 werkdagen voor de inname openbaar domein te gebeuren. Voor afsluiten rijrichting/ beide rijrichtingen en nutswerken dient de aanvraag uiterlijk 10 werkdagen voor de inname te gebeuren.

Hoe een aanvraag indienen 

De handleiding vind je onderaan deze pagina.

Signalisatie

Je kan parkeerverbodsborden lenen van de gemeente. Hiervoor zal je een waarborg van 50 euro/bord op voorhand dienen te betalen. De borden haal je in de periode van 3-7 dagen voor de inname en deze bezorg je ten laatste 7 dagen na de inname terug.

Deze borden kan je afhalen tussen 8 uur en 17 uur van maandag tot en met donderdag en van 8 uur tot 12 uur op vrijdag aan de gemeentelijke loods in de Koeweidestraat 29. Je dient een kopie van jouw vergunning en een betalingsbewijs van de waarborg voor te leggen.

Let op: borden verboden te parkeren en/of te stationeren moeten 48 uur op voor de inname geplaatst te worden.

Bedrag

Er geldt een belasting afhankelijk van de duurtijd en oppervlakte van de inname conform het geldende reglement. Dit reglement kan je onderaan deze pagina terugvinden.

Waar kan ik mijn vergunning na betaling terugvinden

De vergunning en het signalisatieplan kan je na betaling downloaden in je portaal. De eventuele waarborgfactuur voor de parkeerverbodsborden zal je via mail toegestuurd krijgen.

Charter Werftransport: Veilige schoolomgevingen

Tijdens de inname dien je rekening te houden met het charter Werftransport.

Meer info

Controle

Onze gemeenschapswacht-vaststellers zullen innames controleren en bekijken of de signalisatie conform de vergunning is geplaatst. Innames zonder vergunning zullen conform het reglement belast worden.

Wat met een gewestweg

Indien de ingebruikname meer dan 24 uur bedraagt en op een gewestweg gebeurt, dient de aanvrager voorafgaand aan de ingebruikname tevens een vergunning van het Agentschap Wegen en verkeer te bekomen en deze voor te leggen bij de aanvraag. Deze kan worden verkregen via wegen.vlaamsbrabant.districtvilvoorde@mow.vlaanderen.be

Overzicht hinderkaart

Klik op onderstaande knop en bekijk het overzicht van alle innames en bijhorende hinder.

Overzicht 

Naar top