Deelwagens

Merchtem beschikt over 2 deelwagens (1 elektrische wagen en 1 benzine wagen). Als lokaal bestuur geven we graag het goede voorbeeld door samen te werken met Valckenier Share. Hierdoor kunnen burgers voor een deelwagen kiezen in plaats van een extra wagen aan te kopen.

App

Wil je gebruik maken van de deelwagen(s)? Dit kan via de mobiele app ShareMobility. Je kan de deelwagen(s) op voorhand reserveren, nagaan waar en wanneer er een wagen beschikbaar is en de tarieven bekijken.

Locatie

Elke wagen heeft een vaste standplaats. De elektrische wagen bevindt zich op de parking Krekelendries (ingang Kattestraat), de benzine wagen vind je terug op het Mieregemplein. Tijdens Merchtem kermis worden de voertuigen verplaatst (elektrische wagen Bleukenweg (rechtover Colruyt en Aldi), de benzine wagen verhuist even naar de Lt. J. De Windestraat (parking Ten Anckere)).

Procedure

1. Registreer je

Installeer de SHARE Mobility-app op je smartphone en registreer je voor het eerste gebruik. Hou daarvoor je e-ID, rijbewijs, kredietkaart en bankkaartlezer bij de hand. Valckenier Share valideert je registratie binnen de 12u. 

2. Boek je rit

Kies via de app de locatie van waaruit je wil vertrekken.
Selecteer een beschikbaar voertuig, geef een tijdsduur in en bevestig je reservatie. 

3. Klaar voor vertrek

Ontgrendel de deuren met de app en volg de richtlijnen op het scherm van je smartphone. Ontkoppel de laadkabel en beoordeel de netheid en de staat van het voertuig. Daarna ben je klaar om te vertrekken. 

4. Je rit verlengen?

Heb je je reservatie wat te kort ingeschat? Tot tien minuten voor het einde van de boeking, kan je die via de app verlengen. Daarna kan je voor een verlenging telefonisch contact opnemen met onze helpdesk. Telefonische verlengingen zijn per volledig uur, vanaf het moment van de oproep. 

5. Na je rit

Om je reservatie te beëindigen, parkeer je de wagen terug op de plaats waar je vertrokken bent en volg je de richtlijnen in de app. Sluit je voertuig zeker terug aan op de laadpaal en start de laadsessie met de pas die je in het handschoenenkastje van de wagen vindt. Als de letters ‘ZE’ oplichten bovenaan de stekker, kan je de reservatie via de app beëindigen. 

Wat kost het?

Een deelwagen gebruiken via Valckenier Share is erg voordelig. Je hoeft geen eigen wagen te kopen, geen verzekering te nemen en bovendien betaal je geen instap- of abonnementskosten. 

Per rit betaal je een tarief voor de tijd dat je het voertuig ontleent (per uur, per halve dag of per dag) en een tarief per gereden kilometer.

Meer info

Naar top