BE-Alert

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we je graag snel verwittigen. Het gemeentebestuur maakt gebruik van BE-Alert. Dat is een alarmeringssysteem waarmee we een bericht kunnen uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijg je als inwoner snel de nodige aanbevelingen: officiƫle en correcte informatie, direct van de bron.

We verwittigen jou via een sms, een gesproken bericht, een vaste lijn of een e-mail. Om een bericht te ontvangen, moet je je wel registreren. 

Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijf je steeds op de hoogte bij een noodsituatie thuis, op het werk of bij je familie.

Bij een grote noodsituatie, kan er bovendien ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Zo kan je dus ook verwittigd worden tijdens een dagje aan zee of in de Ardennen.

 Registreer je op BE-Alert

Wie geen e-mailadres of gsm heeft, kan zich nog steeds registreren op BE-Alert om gealarmeerd te worden via een vaste lijn. Vul onderaan het inschrijfformulier in en bezorg dit aan de dienst Informatiebeheer. 

Berichten van algemeen nut

Wie wenst kan ook berichten van algemeen nut ontvangen zoals wegenwerken in de buurt, wijzigingen in de afvalophaling,... Hiervoor moet je wel expliciete toestemming hebben gegeven bij je inschrijving in BE-Alert. Kijk dus zeker na of je deze instelling aangevinkt hebt in je BE-Alert-account. Je kan dit op elk moment wijzigen.

Downloads

Naar top