naar top

ANPR camera's

Op 28 juni werden ANPR-camera’s geplaatst in de Nieuwelaan en St-Guduladreef. Dit zijn camera’s met nummerplaatherkenning. Deze camera’s zullen vanaf maandag 12 juli 2021 actief zijn.

Camera’s in de Nieuwelaan

De camera’s in de Nieuwelaan, ter hoogte van huisnummer 73, controleren vanaf 12 juli op tonnagebeperking. Dit wil zeggen dat alle voertuigen +3t5 die deze camera’s passeren, beboet zullen worden (met uitzondering van landbouwvoertuigen en bussen van De Lijn).

Indien inwoners van Brussegem in het bezit zijn van +3t5 voertuigen en in de zone +3t5 wonen (die niet ingeschreven staan als landbouwvoertuig), kunnen zij hun voertuigen op een whitelist zetten. Wanneer je op de whitelist staat en je rijdt deze camera’s voorbij, dan zal je nummerplaat automatisch gefilterd worden en ontvang je geen GAS-boete.

In deze zone is er ook een uitzondering voor laden en lossen. Wanneer leveranciers regelmatig komen laden en lossen, kunnen ze ook op de whitelist geplaatst worden, mits ze dit kunnen bewijzen. Wanneer een chauffeur komt laden en lossen en niet op de whitelist stond, zal de persoon een GAS-boete krijgen. Leveranciers kunnen deze boete nadien wel aanvechten door een bewijs te bezorgen dat ze in deze zone effectief zijn komen laden en lossen.

Afschaffing whitelist St-Guduladreef

Vanaf 1 november 2021 heeft het college van burgemeester en schepenen beslist de whitelist van de St-Guduladreef en bijhorende dagpassen volledig af te schaffen voor iedereen. Er worden dus geen uitzonderingen meer gemaakt voor de bewoners van Hamme, Ossel en deel van Brussegem.

Al het doorgaand verkeer – uitgezonderd de landbouwvoertuigen – dient zich vanaf 1 november 2021 van en naar Wemmel te verplaatsen via de Brusselsesteenweg/Windberg.

Iedereen die vanaf 1 november – uitgezonderd de landbouwvoertuigen – via de St-Guduladreef van en naar Wemmel rijdt, zal een GAS-boete ontvangen.

  • burgemeester Maarten Mast

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 10 68
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Deel deze pagina