Wegenwerken Brusselsesteenweg

Startdatum: 21-05-2024

In het kader van veilige schoolomgevingen is de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op dinsdag 21 mei gestart met wegenwerken op de Brusselsesteenweg.

Ze leggen aan de oversteekplaats voor voetgangers ter hoogte van de Vrije Basisschool Rinkeling een middeneiland aan. Daarnaast worden ook de bushaltes aangepakt om deze toegankelijk (verhoogd) te maken. Na de werken zal het AWV op dit stuk een variabele zone 30 plaatsen (30km/u tijdens begin en einde school).

Tijdens de 1ste fase is men gestart met de heraanleg van de rechterzijde van de rijweg komende van Merchtem. Op 12 juni is men gestart met de 2de fase, de heraanleg van de linkerzijde.

  • Ook tijdens de 2de fase van de werken blijft het gedeelte Brusselsesteenweg tussen Steenweg op Asse en Kwekelaarstraat enkelrichting (richting Brussel), zie kaart.
  • Het verkeer komende van Brussel wordt via de Dorpstraat omgeleid. Hiervoor wordt de schoolstraat tijdelijk opgeheven. Voor de veiligheid van de schoolkinderen, zullen onze gemeenschapswachten aanwezig zijn. Onze mobiele snelheidsinformatieborden worden ook in de Dorpstraat geplaatst om de voertuigen over de zone 30 te sensibiliseren.

Tegelijkertijd met de 2de fase is de aannemer ook gestart met het opbreken van de betonplaten vanaf de Kwekelaarstraat t.e.m. huisnr. 339 (linkerzijde). In dit gedeelte Brusselsesteenweg geldt nu ook enkelrichting (richting Brussel). Hierdoor is de Kwekelaarstraat (Thermae) enkel nog bereikbaar via de verkeerslichten.

Afhankelijk van de weersomstandigheden, zijn deze werken klaar voor het bouwverlof.

Laatste wijziging: donderdag 20 jun 2024 om 10:36

Contactpersoon

Dienst Mobiliteit
Naar top