naar top

Verkeersmaatregelen Merchtem kermis

Naar aanleiding van Merchtem kermis worden de volgende wegen afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf woensdag 11 augustus tot en met maandag 23 augustus (12 uur):

 • Krekelendries
 • Markt
 • Nieuwstraat
 • Varkensmarkt
 • Korte Ridderstraat
 • Bogaerdstraat
 • Marktstraat

In de Vesten tussen de A. Bursensstraat en Bogaerdstraat zal het eenrichtingsverkeer voor de bewoners worden opgeheven vanaf zaterdag 14 augustus tot en met maandag 23 augustus.

Vanaf woensdag 11 augustus t.e.m. vrijdag 13 augustus zullen de woningen in de Korte Ridderstraat en de Varkensmarkt bereikbaar blijven, enkel via de Korte Ridderstraat.

Op woensdag 11 augustus wordt in het gedeelte van de A. De Boeckstraat tussen de Spiegellaan en Krekelendries een parkeerverbod ingevoerd.

Op maandag 16 augustus - n.a.v. een wielerwedstrijd voor elites zonder contract en U23 en n.a.v. het "Merchtems  Wielerkampioenschap" - worden de Burchtlaan, Gasthuisstraat (vanaf Sint Janstraat tot Kattestraat), Langensteenweg en Reedijk afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 15 uur tot na de laatste wielerwedstrijd omstreeks 22 uur. De Reedijk en de Langensteenweg blijven afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 15 uur tot na de jaarmarkt op dinsdag 17 augustus.

Op dinsdag 17 augustus (tijdens de jaarmarkt) worden de volgende wegen afgesloten voor het doorgaand verkeer:

 • Mieregemstraat vanaf de Oudstrijdersstraat tot de Stoofstraat en de Stoofstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. De Mieregemstraat vanaf de K. Leopold lllstraat tot de Stoofstraat blijft afgesloten tot 20 uur;
 • K. Leopold lllstraat tussen de A. Bursensstraat en de Mieregemstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. In dit gedeelte geldt ook een parkeerverbod;
 • K. Albertstraat vanaf de Bogaerdstraat tot de A. Bursensstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. In dit gedeelte geldt ook een parkeerverbod langs de pare zijde.

Op dinsdag 17 augustus wordt in de Meutersweg het eenrichtingsverkeer voor de bewoners en het plaatselijk verkeer opgeheven vanaf 6 uur tot 17 uur. In het voorste gedeelte van de straat geldt een parkeerverbod.

Op dinsdag 17 augustus wordt in de Sint Janstraat een volledig parkeer- en stationeerverbod ingevoerd langs beide zijden van de rijweg.

Op dinsdag 17 augustus geldt in het gedeelte van de K. Albertstraat tussen de Oudstrijdersstraat en de K. Leopold lllstraat een parkeer- en stationeerverbod langs de zijde met de pare huisnummers.

Op woensdag 18 augustus worden de Mieregemstraat vanaf de K. Leopold lllstraat tot de Stoofstraat en de Stoofstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 5 uur tot 14 uur tijdens de wekelijkse markt.

Op woensdag 18 augustus geldt op de parking van de Dendermondestraat (naast Sint Donatus) een parkeer- en stationeerverbod.

Op donderdag 19 augustus n.a.v. een rommelmarkt wordt het gedeelte Dendermondestraat, voorbij de parking Albert Heijn tot verbindingsstraatje August De Boeckstraat, afgesloten vanaf 15 uur tot einde rommelmarkt. Er geldt dan ook een parkeerverbod vanaf 6 uur op de parkings van de sporthal, de bibliotheek en de gemeentelijke parking tussen huisnummers 18 en 26.

Zowel op het parcours van de kermis als op het parcours van de verschillende randactiviteiten geldt een parkeerverbod.

Het parkeerverbod in de Stationsstraat tussen de Krekelendries en de Vesten wijzigt van zijde vanaf 11 augustus 2021 t.e.m. 23 augustus.

 • Omleiding

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 10 68
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u en 13u30 tot 16u

De dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak. Maak online een afspraak via afspraken.merchtem.be of telefonisch op het nummer 052 38 11 70.

Deel deze pagina