naar top

Noord-Zuidraad

De Noordzuidraad adviseert de schepen voor ontwikkelingssamenwerking en het schepencollege. Deze raad ondersteunt de werking van de aangesloten leden en vertegenwoordigt ze naar het gemeentebestuur toe.

Vraag je projectsubsidie bij de Noord-Zuidraad aan!

Een lokaal en kwalitatief Noord-Zuidbeleid kan slechts duurzaam zijn als dit beleid ook gedragen en mee bepaald wordt door de inwoners, verenigingen, organisaties, … van de gemeente. 

Merchtemnaren die een link hebben met een buitenlands ontwikkelingsproject dat voldoet aan bepaalde criteria, kunnen via de Noord-Zuidraad een projectsubsidie aanvragen. Maar ook lokale integratie-initiatieven die aan de criteria voldoen, komen in aanmerking.

Wil je als vereniging, organisatie, particulier, … een project indienen? Mail dan de ingevulde projectfiche (onderaan deze pagina) naar integratie@merchtem.be. De Noord-Zuidraad zal dit project nakijken, adviseren en voor goedkeuring voorleggen aan het gemeentebestuur. Het college van burgemeester en schepenen beslist over de goedkeuring van het ingediende project.

Openingsuren & contact

Tel. tel.
052 38 11 84
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Deel deze pagina