Start procedure ontruiming graven kerkhof Merchtem

Op de begraafplaats van Merchtem start op 15 juni 2020 een procedure van ontruiming van niet-geconcedeerde (niet-gekochte) begravingen. Het gaat over graven van personen die overleden zijn tussen 1974 en 1980. De graven bevinden zich rechts achteraan op de begraafplaats.

Gedurende 1 jaar wordt de ontruiming bekendgemaakt aan elk individueel graf, alsook aan beide ingangen van de begraafplaats.

Vanaf 15 juni 2021 wordt de ontruiming uitgevoerd. Nabestaanden kunnen tot deze datum een aanvraag doen om de grafzerken, foto’s of andere herdenkingen, te verwijderen. Dit gebeurt steeds in overleg met de grafmaker.

Na het verstrijken van voormelde termijn worden de grafmonumenten eigendom van het gemeentebestuur en zal er een ambtshalve verwijdering volgen.

De nabestaanden hebben (mits een ontgraving), de mogelijkheid om voor de niet-geconcedeerde begraving een concessie aan te vragen. Zowel de aanvraag voor de concessie als de aanvraag tot ontgraving, moet schriftelijk aangevraagd worden bij het college van burgemeester en schepenen vóór 15 juni 2021. De concessie wordt verleend voor een termijn van 50 jaar. De tarieven voor concessies en ontgravingen zijn bepaald overeenkomstig het belasting/retributiereglement.

Voor bijkomende inlichtingen kan u terecht bij de dienst burgerzaken en integratie, campus Gasthuisstraat, Gasthuisstraat 17, Merchtem (enkel na afspraak) of via burgerzaken@merchtem.be of 052 38 11 70.

Gepubliceerd op maandag 15 juni 2020
Nieuwsoverzicht
  • kerkhof

Openingsuren & contact

Burgerzaken

adres
Gasthuisstraat 171785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 70
e-mail
Vandaag open van 8u30 tot 11u30
Morgen gesloten

Deel deze pagina