Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aanpassings- en onderhoudswerken Brusselsesteenweg - Kalkovenlaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Merchtem voeren vanaf 25 mei t.e.m. 19 juni aanpassings- en onderhoudswerken uit op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Kalkovenlaan. Met deze aanpassings- en onderhoudswerken maakt AWV de gewestweg veiliger en comfortabeler in gebruik.

De planning van de werkzaamheden werd grondig voorbereid, maar kan in de war gestuurd worden door slechte weersomstandigheden. In dat geval zullen de werken voor korte tijd uitgesteld worden.

Waar?

Brusselsesteenweg – hoek Kalkovenlaan kant huisnummers 64 – 68

Wat?

  • Aanleggen van een rechtsafstrook richting Brussel op de Kalkovenlaan
  • Opbreken en vernieuwen van de bestaande verharding op de hoek tot aan de gevels
  • Aanleg van een verhoogd perron voor de bushalte
  • Aanleg van fietspad langs de Brusselsesteenweg en fietsoversteekplaatsen over de Brusselsesteenweg
  • Herinrichting van de parkeerplaatsen
  • Uitvoeren van aanplantingen

Hinder en omleidingen

Kalkovenlaan t.h.v. de Brusselsesteenweg wordt volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Mieregemstraat, Stoofstraat en Brusselsesteenweg.

Het verkeer in de Brusselsesteenweg wordt beurtelings rond de werkzone geleid. In de Brusselsesteenweg geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u t.h.v. de werken.

Parkeren en bereikbaarheid

De parkeerplaatsen ter hoogte van de huisnummers 64-68 langsheen de Brusselsesteenweg zullen tijdens de volledige duur van de werken niet gebruikt kunnen worden. De garages van de betrokken huizen zullen deels toegankelijk zijn tijdens de werken. De aannemer neemt hiervoor tijdig contact op met de bewoners. Het tankstation en de achtergelegen garageboxen naast nummer 68 blijven toegankelijk. Bewoners kunnen hun wagen parkeren aan het kerkhof op de Brusselsesteenweg. De parking aan het kerkhof is gratis en steeds toegankelijk voor het publiek.

Heb je vragen over deze werken?

Aarzel niet om contact op te nemen via volgend adres: www.wegenenverkeer.be/contactformulier of via het telefoonnummer van Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: 016-66 57 50 of via de gemeentelijke dienst Infrastructuur: 052 38 11 99.

Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2020
Nieuwsoverzicht
  • Werken voorsorteerstrook Kalkovenlaan-Brusselsestwg

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Deel deze pagina