Oproep vrijwilligers Noodpost Merchtem

Voor de noodpost Corona te Merchtem (sporthal, Dendermondestraat 25) zijn we op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning bieden bij het onthaal van de patiënten.

Waarom een noodpost?

Doel is scheiding in infectieuze zone en niet- infectieuze zone. Huisartsenpraktijken en wachtpost zelf Corona vrije zone te maken, zodat artsen daar chronische patiënten kunnen blijven zien, en dat de noodpost een infectieuze zone wordt.

Voornaamste taken van de vrijwilliger:

  • patiënten ontvangen
  • duiden op noodzaak handen wassen
  • eID inlezen en registratie in het medische programma
  • doorverwijzen naar wachtkamer

Vereisten

  • persoon zonder risicofactoren (geen chronische ziekten, <65 jaar, niet zwanger)
  • sociaal en IT vaardig
  • beschikbaar tussen 13:00-17:00 weekdagen of 16:00-18:00 weekend

Heb je interesse?

Neem contact met Catherine Carton - 0476 96 14 69 - catherine.carton@outlook.com

Nota: gratis verzekering voor vrijwilligers tijdens Corona crisis.

De gratis vrijwilligersverzekering van de Vlaamse Overheid wordt uitgebreid naar iedereen die de komende weken acties op poten zet om buren en kwetsbaren te helpen tijdens coronacrisis.

Je bent vrijwilliger als je je uit vrije wil en onbezoldigd inzet voor andere. De verzekering dekt lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand tijdens je vrijwilligerswerk. Ze kan afgesloten worden bij het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligers.

Let wel, deze verzekering geldt alleen voor activiteiten tussen 8 uur 's morgens en 20 uur 's avonds. Ze dekt geen besmettingen, ziektes of gevolgen daarvan.

De Vlaamse regering neemt de kosten (0.35 euro per dag per vrijwilliger) op zich. In eerste instantie wordt een budget van 75.000 euro uitgetrokken.

Je registreert je als vrijwilliger op de website vlaanderenvrijwilligt.be. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving. Vanaf dan ben je vrijwilliger van Vlaanderen Helpt en ben je verzekerd in de actieperiode.

Gepubliceerd op woensdag 29 april 2020
Nieuwsoverzicht
  • Noodpost Merchtem

Deel deze pagina