COVID-maatregelen gemeente Merchtem

Het college van burgemeester en schepenen merkte tijdens de voorbije vergadering op dat een aantal omringende gemeenten fiscale maatregelen namen naar handelaars, verenigingen toe. Deze maatregelen hielden o.a. in de opschorting van de belasting op drijfkracht, de opschorting van de algemene belasting, de opschorting van de terrasbelasting,...

Het college van burgemeester en schepenen benadrukt dat dergelijke belastingen in Merchtem niet bestaan en dat ook de huisvuilbelasting in 2018 (50 euro voor alleenstaande, 55 euro per gezin) werd afgeschaft. Op voorstel van burgemeester Maarten Mast werden alle facturen voor het huren van sportaccommodaties door abonnees en feestzalen die tijdens de maand waarin de corona-maatregelen werden ingevoerd (maart) kwijtgescholden. Ook de betaling van de abonnementen van de marktkramers worden kwijtgescholden zolang de COVID-maatregelen gelden, evenals de lopende concessies.

Vanuit een aantal hoeken werden ook aan de gemeente Merchtem reeds vragen ter financiële ondersteuning gesteld. Het college bekijkt nog andere steunmaatregelen maar wenst hiervoor niet over 1 nacht ijs te gaan. Momenteel is er nog geen zicht op de finaal gedupeerden van deze crisis. Het college zal eventuele maatregelen/acties voor de herlancering van onze lokale economie onderzoeken in een denktank o.l.v. schepen David De Valck en ten gepaste tijde hierover communiceren.

Gepubliceerd op maandag 20 april 2020
Nieuwsoverzicht
  • Gemeentehuis

Deel deze pagina