COVID-19: WZC Ter Stelten gesloten voor bezoekers

Momenteel bevinden we ons in de versterkte fase 2. Hierdoor zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen genomen voor het woonzorgcentrum Ter Stelten. Deze maatregelen gelden al zeker tot en met het einde van de paasvakantie.

Hieronder een overzicht van de genomen voorzorgsmaatregelen:

Het woonzorgcentrum is gesloten voor bezoekers. De naaste familieleden kunnen boodschappen bezorgen tijdens de kantooruren (8 – 12 uur en 13.30 – 16 uur, behalve op woensdag en vrijdag van 8 - 12 uur. Dinsdag van 8 -12 en 13.30 - 20 uur).

De familieleden van bewoners met palliatieve zorgen kunnen op bezoek komen, mits aanmelding aan het onthaal via de hoofdingang, registratie en handen wassen.

We zetten deze periode vooral in op sociale media zodat de bewoners nog contact kunnen houden met hun familie. Het welzijn van onze bewoners is onze prioriteit.

Verplaatsingen om medische redenen gaan gewoon door. Enkel medische belangrijke personen zijn gedurende deze periode toegelaten in het woonzorgcentrum. Hierdoor zal een kappersbezoek en pedicure uitgesteld worden.

Vrijwilligers en mantelzorgers worden deze periode geweerd in het woonzorgcentrum. Enkel het onthaal zal af en toe worden bemand door vrijwilligers. De stagiairs kunnen hun stage blijven uitvoeren, hiervoor volgen we de richtlijnen van de scholen.

Deze maatregelen worden genomen om onze bewoners te beschermen. Er is geen enkele reden tot paniek.

Het gemeentebestuur volgt de situatie nauw op. Hou zeker onze website en sociale media in het oog voor updates.

 Deze maatregelen wijzigen constant, updates zullen later worden doorgestuurd.

Gepubliceerd op donderdag 12 maart 2020
Nieuwsoverzicht
  • WZC Ter Stelten

Deel deze pagina