Merchtem neemt deel aan het coachingstraject van Mooimakers!

Merchtem is toegetreden tot het coachingstraject van Mooimakers, een initiatief van OVAM, dat zwerfvuil en sluikstorten bestrijdt.

Een onderdeel van dit traject, dat drie jaar loopt, is het opmaken van een vuilnisbakkenplan.

Straatvuilnisbakken spelen een belangrijke rol in het al dan niet proper houden van de omgeving. Zwerfvuil rond de bakjes geeft een vuile indruk. Ook overvolle bakjes zijn geen zicht. Afval trekt afval aan en daarom is het belangrijk dat de vuilnisbakken goed gebruikt worden. Dit betekent: zwerfvuil hoort in de vuilnisbak en niet ernaast. Huisvuil hoort in de daarvoor voorziene restafvalzak of PMD-zak en zeker niet in de straatvuilnisbak.

Als eerste stap zullen alle vuilnisbakken worden voorzien van een nummer en zullen deze in kaart worden gebracht. Gedurende één jaar zal de opruimploeg maandelijks registreren hoe vol de bakken zijn en waar ze huisvuil en/of sluikstort aantreffen. De bakken worden wekelijks (sommige vuilbakken iets meer) geledigd. Na een jaar wordt er een analyse gemaakt en worden er concrete acties ondernomen. Er volgen gerichte acties om de oorzaak van het misbruik aan te pakken of er zullen, indien nodig, vuilnisbakken worden bijgeplaatst, verplaatst of verwijderd.

Door dit vuilnisbakkenplan willen we zwerfvuil in onze gemeente tegengaan. 

Gepubliceerd op woensdag 26 februari 2020
Nieuwsoverzicht
  • Logo Mooimakers

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Enkel op afspraak: 052 381170

Lees meer artikels over

Deel deze pagina