Bedankt, vrijwilligers!

Op 4 november werden onze vrijwilligers verwend met een heerlijk dessertenbuffet! We mochten 70 vrijwilligers ontvangen. 

Bekijk hier het fotoalbum.

Heb je nog wat tijd vrij? Wil je graag een handje helpen? We zijn steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

  • Begeleiding van de conversatietafels

Conversatietafels zijn bijeenkomsten van anderstalige nieuwkomers en vrijwilligers waar op een informele manier Nederlands wordt geoefend. Per conversatietafel wordt een thema gezocht dat door de vrijwilligers, in overleg met de integratieambtenaar, wordt voorbereid. Dat kan gaan over de feestdagen, over vakantie, over administratieve rompslomp, typische gerechten, …  Bedoeling is om de aanwezige anderstaligen de kans te geven om Nederlands te praten en dit in een gezellige en ongedwongen sfeer.

De conversatietafels vinden 2 keer per maand plaats op een dinsdagavond tussen 18 uur en 19.30 uur op de campus Gasthuisstraat. 

  • Inburgeringscoaches

Inburgeringscoaches zijn vrijwilligers die een anderstalige nieuwkomer of een anderstalig nieuwkomersgezin gedurende een aantal maanden begeleiden. Wanneer, waar ze afspreken, hoe dikwijls, … gebeurt in onderling overleg tussen de nieuwkomer(s) en de vrijwilliger.  Een inburgeringscoach moet geen andere taal dan het Nederlands kunnen spreken. De coach staat wel open voor mensen met een andere cultuur, huidskleur, …

De coach kan wat eenvoudige administratieve brieven uitleggen, samen eens shoppen, een koffietje drinken, …

De coach wordt ondersteund door de integratieambtenaar, waar hij ook altijd terecht kan als er zich problemen zouden voordoen.

  • Vrijwilligers voor de Minder Mobielen Centrale

  • Vrijwilligers koffiebedeling in het weekend - WZC Ter Stelten

Aarzel niet en neem contact met ons op!

Gepubliceerd op dinsdag 05 november 2019
Nieuwsoverzicht
  • Bedankt, vrijwilligers!

Openingsuren & contact

Secretariaat

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 33 89 63
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Wij werken verder achter gesloten deuren. Maak je afspraak via 052 38 11 70.

Deel deze pagina