naar top

Nieuwbouwproject 'Harmonieblock'

Bouw van 18 sociale huurwoongelegenheden

Sociale huisvestingsmaatschappij Providentia uit Asse realiseert momenteel een project van 18 sociale huurwoongelegenheden op de grond gelegen tussen de Stoofstraat en het Mieregemplein pal in het centrum van Merchtem. Ontwerpers Chris Rossaert en Jan Thiers uit Brussel ontwierpen een stevig concept van 9 woningen waarvan 3 met 1 slpk. en 6 met 2 slpk. op het gelijkvloers. Op de verdieping bevinden zich andermaal 9 woningen met 3 slpk.

De naam van het project “Harmonieblock” verwijst naar de nabijgelegen feestzaal “Harmonie”. Aannemer Elpers uit eigen gemeente startte de werken op 19 maart 2019 en verwacht tegen 23 juni 2020 te kunnen opleveren. De samenwerking tussen de gemeente Merchtem en sociale huisvestingsmaatschappij Providentia verloopt vlot en beide partners zijn opgetogen over het verloop van de werf.

Duo-woningen

De keuze van duo-woningen maakt het mogelijk om op elk perceel 2 parkeerplaatsen te voorzien zonder dat deze inpandig moeten zijn, nl. 1 in de voortuinstrook en 1 in de inkomzone voor de woningen. De inkomzone is opgevat als een patio en elke wooneenheid heeft een aparte toegang aan de straatkant.

Duurzaamheid

De woongelegenheden zijn functioneel, ruimtelijk en goed voorzien van natuurlijk licht met goed zicht op de straat- en tuinzijde. Ze beschikken allemaal over een zonneboiler en genieten van regenwaterrecuperatie voor de wc-spoeling zodat de huurders duurzaam kunnen wonen.

Materiaalkeuze

Het aantal materiaalsoorten, zowel interieur als exterieur, is beperkt gehouden. De ontwerper koos kwalitatieve, duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Gevels in lichtgekleurde baksteen, houten latwerk in natuurkleur, donkerkleurig pvc buitenschrijnwerk, lichtgekleurde leien voor de schuine daken en platte daken in rubber (epdm) vormen samen een mooie combinatie.

Speelstraat

De nieuwe doodlopende straat wordt een verkeersluwe speelstraat. De infrastructuur (wegen-, riolerings- en omgevingswerken) werd aangelegd door onderneming Oscar De Jonge en Zn. uit Aalst in opdracht van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.

Kijkdag en info-moment

Voor deze 18 woongelegenheden staan al heel wat kandidaat-huurders op de wachtlijst. De toewijzingen zijn voorzien in het voorjaar en, zoals bij elk nieuwbouwproject, krijgen de kandidaat-huurders de kans om het project te bezoeken tijdens een kijkdag.
De individuele ondertekening van de huurcontracten wordt steevast gecombineerd met een gezamenlijk info-moment in de kantoren van Providentia.

Info en vragen?

Mail naar verhuurdienst@providentia.be voor info en vragen over het huren van een woongelegenheid in het project Harmonieblock. Telefonisch kan dat via 02 454 17 84 en 02 454 17 83 tijdens de kantooruren (niet op woensdagnamiddag en op donderdag).


Providentia cvba is een sociale Huisvestingsmaatschappij actief in Vlaams-Brabant sinds 1955. De maatschappij verhuurt +/- 3.200 woningen en appartementen in 21 gemeenten. De missie van Providentia is kwaliteitsvolle en betaalbare woningen ter beschikking stellen, via verhuur en verkoop, aan personen en gezinnen die dit nodig hebben. Dagdagelijks staan 25 medewerkers in voor de organisatie en de dagelijkse werking. Meer info: www.providentia.be.

Gepubliceerd op dinsdag 22 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
  • Nieuwbouwproject Harmonieblock Providentia

Deel deze pagina