naar top

Nieuwe bibliotheekwebsite vanaf 22 oktober

De Merchtemse bibliotheek heeft binnenkort, net als de andere Vlaams-Brabantse bibliotheken, een nieuwe website.


Hiermee trekken de bibliotheken de kaart van het gebruiksgemak voor de leners. Voortaan kan je op één centrale plek informatie vinden over de bib en geïnspireerd worden om meer te lezen en te ontlenen. Je kan er de catalogus raadplegen, materialen verlengen of reserveren en lidkaarten van andere familieleden koppelen.


Ook de activiteiten die de bib organiseert zullen gemakkelijk terug te vinden zijn. Voor bibliotheekgebruikers betekent dit een grote stap vooruit, ze vinden nu alles via één plek waar ze voorheen meerdere websites moesten bezoeken. De site is bovendien helemaal aangepast aan gebruik op smartphone of tablet. De nieuwe website is terug te vinden via merchtem.bibliotheek.be.

Bibliotheekleden kunnen:
  • toptaken uitvoeren: boeken verlengen, nakijken of een titel aanwezig is in de bib.
  • online zoeken in de catalogus van je bibliotheek. Je krijgt suggesties in het zoekvak, je kan de covers bekijken, samenvattingen en recensies lezen. Je kan de lijst sorteren op relevantie en op jaar, met de handige filteropties vind je snel wat je zoekt. Waar nodig kan je verder klikken naar de catalogus in andere bibliotheken.
  • gepersonaliseerde diensten gebruiken via Mijn Bibliotheek. Je kan boeken verlengen of ze a.d.h.v. de covers snel bij je thuis verzamelen om binnen te brengen, je kan lijstjes aanleggen, berichten krijgen van de bib en vlot wisselen tussen alle lidmaatschappen die gekoppeld zijn aan je Mijn Bibliotheek profiel.
  • het digitale krantenarchief Gopress raadplegen vanuit je zetel en je Mijn Bibliotheek profiel.
  • geïnspireerd worden via covercarrousels, een boek in de kijker of aparte pagina’s voor specifieke doelgroepen en/of collecties.
  • op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, activiteiten en leuke weetjes via de site van de bib.
Gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
  • Bib Merchtem

Openingsuren & contact

Hoofdbibliotheek Merchtem

adres
Dendermondestraat 311785 Merchtem
Tel. tel.
052 37 31 40
e-mail
Vandaag open van 14u tot 17u
Morgen open van 14u tot 20u

Deel deze pagina