naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fiets kwijt?

Neem een kijkje op www.gevondenfietsen.be.


“Verdorie, mijn fiets is gestolen! Die zie ik natuurlijk nooit meer terug.”
Klinkt dit bekend in de oren? Een veel voorkomende reactie wanneer mensen merken dat hun fiets verdwenen is. Ieder jaar halen politie- en gemeentediensten tienduizenden fietsen op die onbeheerd werden achtergelaten. Weinig van die fietsen vinden hun weg terug naar de rechtmatige eigenaar omdat slechts enkele gegraveerd zijn met het rijksregisternummer van de eigenaar. De meeste fietsen belanden dan ook in de gemeentelijke magazijnen en worden drie maanden later openbaar verkocht. Om ervoor te zorgen dat deze fietsen weer bij hun eigenaar terechtkomen, is er nu een oplossing: www.gevondenfietsen.be.


Fiets kwijt?


Surf dan naar www.gevondenfietsen.be. Onbeheerde fietsen die worden gevonden, komen op deze website met een foto en de belangrijkste kenmerken. Verplaatste je je met een groenrode damesfiets met ossenkopstuur? Even klikken en je krijgt een overzicht van alle fietsen die aan deze beschrijving voldoen. Staat jouw fiets er niet tussen? Probeer dan later nog eens of schrijf je in voor de e-mailmeldingen. Je ontvangt dan een melding wanneer een fiets wordt teruggevonden die voldoet aan de kenmerken die je opgaf.


Fiets al laten graveren?


Elke inwoner van België heeft een uniek rijksregisternummer. Als dat nummer op het kader van jouw fiets staat, neemt de politie of gemeente contact met je op wanneer zij jouw fiets onbeheerd hebben teruggevonden. Het loont dus zeker de moeite om jouw fiets te laten graveren met je rijksregisternummer.
Praktisch? Voor het markeren van jouw fiets kan je in vrijwel elke gemeente terecht. Waar en wanneer jouw gemeente deze momenten organiseert, vind je terug onder de rubriek ‘Laat je fiets graveren’ op www.gevondenfietsen.be.


Waarom een gestolen fiets aangeven bij de politie?


Het is belangrijk dat de politie weet waar en hoeveel fietsen er worden gestolen. Voor de aangifte van een fietsdiefstal hoef je zelfs niet meer naar het politiebureau te gaan. Een diefstal kan je snel en gemakkelijk online melden via: www.policeonweb.be.

Gepubliceerd op dinsdag 08 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
  • Fiets kwijt?

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina