Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wat moet je doen bij blauwalgen?

Tijdens de warme en droge zomer van 2018 was er opvallend veel blauwalgenbloei in Vlaanderen. Misschien had jij er ook mee te maken? Blauwalgen houden gezondheidsrisico's in voor mens en dier. Hoe ga je er het best mee om en waar kan je blauwalgen melden?

Blauwalgen herkennen

Als er weinig of geen stroming op een waterloop of vijver zit, bestaat de kans bij warm weer dat er blauwalgen beginnen te bloeien. Ze vormen meestal een blauwgroene, soms roodbruine, olieachtige laag op het water en houden gezondheidsrisico's in voor mens en dier. Wanneer er in de oeverzone wit of blauw schuim verschijnt, is er ook sprake van een blauwalgenbloei. Ook een ongewone watervogel- en/of vissterfte kan in die richting wijzen.

Blauwalgen melden

Om zoveel mogelijk problemen met blauwalgengroei te voorkomen, vragen we aan burgers om blauwalgengroei in openbare wateren zo snel mogelijk te melden aan de dienst omgeving.

Heb je nog vragen?

Alle informatie over blauwalgenbloei, de gezondheidsrisico's en de maatregelen vind je op www.blauwalgen.be of neem contact op via info@vmm.be.

Gepubliceerd op vrijdag 09 augustus 2019
Nieuwsoverzicht
  • blauwalgen

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina