naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verkeersmaatregelen Merchtem kermis

Naar aanleiding van Merchtem kermis worden de volgende gewestwegen afgesloten voor het doorgaand verkeer:
  • Krekelendries, Markt en Nieuwstraat vanaf woensdag 14 augustus tot en met maandag 26 augustus om 12 uur
  • Varkensmarkt en Korte Ridderstraat en Bogaerdstraat vanaf zaterdag 17 augustus om 9 uur tot maandag 26 augustus om 12 uur

In de Vesten, vanaf de Bogaerdstraat tot de A. Bursensstraat, wordt het éénrichtingsverkeer voor de bewoners opgeheven vanaf zaterdag 17 augustus om 9 uur tot maandag 26 augustus 2019 om 12 uur.

In de Kalkovenlaan vanaf Kapelleveld tot de Brusselsesteenweg wordt een parkeerverbod ingevoerd langs beide zijden van de rijweg vanaf zaterdag 17 augustus om 9 uur tot maandag 26 augustus om 12 uur.

Op vrijdag 16 augustus (n.a.v. de loopwedstrijd Corrida van de KWB) worden de Dendermondestraat, Sint Janstraat en delen van de Eyckstraat, Holbeek en Galgestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 16 uur tot het einde van het evenement.

Op zondag 18 augustus (n.a.v. het kampioenschap meetschieting van Merchtem) wordt een parkeerverbod ingevoerd op de parkeerplaatsen vooraan de Lt. J. De Windestraat vanaf 8 uur.

Op maandag 19 augustus (n.a.v. een animatiewielerwedstrijd en het "Merchtems Wielerkampioenschap") worden de Burchtlaan, Gasthuisstraat (vanaf Sint Janstraat tot Kattestraat), Langensteenweg en Reedijk afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 15 uur tot na de laatste wielerwedstrijd omstreeks 22 uur. De Reedijk en de Langensteenweg blijven afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 15 uur tot na de jaarmarkt op dinsdag 20 augustus.

Op dinsdag 20 augustus, tijdens de jaarmarkt, worden de volgende (gewest)wegen afgesloten voor het doorgaand verkeer:
  • Mieregemstraat vanaf de Oudstrijdersstraat tot de Stoofstraat en de Stoofstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. De Mieregemstraat vanaf de K. Leopold lllstraat tot de Stoofstraat blijft afgesloten tot 20 uur.
  • A. De Boeckstraat vanaf de Spiegellaan tot de Krekelendries vanaf 8 uur tot 19 uur tijdens de organisatie van "De sterkste dame van Merchtem".
  • K. Leopold lllstraat tussen de A. Bursensstraat en de Mieregemstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. In dit gedeelte geldt ook een parkeerverbod.
  • K. Albertstraat vanaf de Bogaerdstraat tot de A. Bursensstraat vanaf 5 uur tot 17 uur. In dit gedeelte geldt ook een parkeerverbod langs de pare zijde.

Op dinsdag 20 augustus wordt in de Meutersweg het éénrichtingsverkeer voor de bewoners en het plaatselijk verkeer opgeheven vanaf 6 uur tot 17 uur. In het voorste gedeelte van de straat geldt een parkeerverbod.

op dinsdag 20 augustus wordt in de Sint Janstraat éénrichtingsverkeer ingevoerd tussen de Galgestraat en Klei (Opwijk). Enkel het verkeer komende van de Gasthuisstraat wordt toegelaten.

Op woensdag 21 augustus worden de Mieregemstraat vanaf de K. Leopold lllstraat tot de Stoofstraat en de Stoofstraat afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 5 uur tot 14 uur tijdens de wekelijkse markt.

Op donderdag 22 augustus wordt de Stoofstraat afgesloten vanaf 14 uur tot vrijdagnacht 23 augustus om 3 uur tijdens de festiviteiten n.a.v. Stoofstraat-kermis.

Op vrijdag 23 augustus worden de Burchtlaan, Gasthuisstraat (vanaf Sint Janstraat tot Kattestraat), Langensteenweg en Reedijk afgesloten voor het doorgaand verkeer vanaf 17.30 uur tot 22 uur n.a.v. een wielerwedstrijd op gesloten omloop.

Zowel op het parcours van de kermis als op het parcours van de verschillende randactiviteiten geldt een parkeerverbod.

Het parkeerverbod in de Stationsstraat tussen de Krekelendries en de Vesten wijzigt van zijde vanaf 14 augustus t.e.m. 26 augustus.

Gepubliceerd op maandag 05 augustus 2019
Nieuwsoverzicht
  • © Petra De Pot

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina