naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Knip Ichelgemstraat

De Ichelgemstraat (grondgebied Asse) en de Mieregemstraat vormen een ideale fietsroute voor schoolgaande jongeren die zowel van Mollem naar Merchtem rijden als van Merchtem richting Mollem. De Ichelgemstraat en een gedeelte van de Mieregemstraat worden echter te vaak onveilig gemaakt door sluipverkeer, zeker wanneer de overweg ter hoogte van Schermershoek / Sleewagen of Mieregemstraat gesloten is.

Zowel de Ichelgemstraat als het gedeelte van de Mieregemstraat werd daarom al ingericht als fietsstraat.

Tijdens de werken aan de overweg aan Sleewagen en aan de Mieregemstraat in 2018 werden de Ichelgemstraat en het gedeelte Mieregemstraat al eens afgesloten voor doorgaand verkeer, wat tot positieve reacties leidde van omwonenden:

  • bewoners moesten minimaal omrijden
  • de leefbaarheid voor de omwonenden ging erop vooruit
  • fietsers konden genieten van een veilige route

De gemeentebesturen van Merchtem en Asse hebben daarom beslist om, na een positieve evaluatie van de proefperiode, de Ichelgemstraat en het gedeelte Mieregemstraat definitief met jerseyblokken af te sluiten ter hoogte van Mieregemstraat 187. Voor fietsers wordt er voldoende doorgang voorzien.

Door deze maatregel wordt het sluipverkeer bij een gesloten overweg geweerd en hierdoor wordt de straat een veel veiligere route voor de schoolgaande jeugd.

De Ichelgemstraat kan worden ontsloten richting Mollem, de 2 woningen in de Mieregemstraat richting Merchtem.

De maatregel wordt ingevoerd tijdens de zomervakantie zodat je voldoende vertrouwd bent met de gewijzigde situatie tegen de start van het nieuwe schooljaar.

Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2019
Nieuwsoverzicht
  • Knip Ichelgemstraat

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina