naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verkeersmaatregelen Pop-upbar Zanzibar

Het gemeentebestuur van Merchtem laat weten dat het openingsweekend van de Pop-upbar Zanzibar goed is verlopen. De gemeenten Merchtem en Londerzeel hebben nauwelijks meldingen van geluidsoverlast of andere hinder ontvangen. Daarentegen hebben we heel wat positieve reacties over de goede organisatie gekregen. De strenge regels die we aan de organisatoren hebben opgelegd (ook wat betreft verkeersafwikkeling), hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen.

Om de goede samenwerking met alle betrokken partijen te behouden, vond er op maandag 17 juni in het gemeentehuis van Merchtem een eerste evaluatievergadering plaats. Tijdens deze vergadering werd de verkeerssituatie verder besproken.

Op dinsdag 18 juni vond er in de verkavelingsbanen een overleg plaats tussen de burgemeester van Merchtem, Maarten Mast, en de burgemeester van Londerzeel, Conny Moons, om de verkeerssituatie ter plaatse te bespreken.

Beide burgemeesters verkiezen een compromis en zijn het er over eens dat een afweging dient gemaakt te worden tussen de bereikbaarheid van akkers voor landbouwers en de veiligheid en leefbaarheid voor omwonenden. Daarom wordt een aanpassing aan de verkeersmaatregelen gedaan. Essentie is dat alle blokken blijven staan, doch dat ter hoogte van de Molenbaan tijdens de sluiting van Zanzibar een uitzondering wordt voorzien als volgt:

Tijdens de week, van maandag 8 uur tot donderdag 17 uur en op vrijdag van 8 uur tot 17 uur wordt de wegversperring op het einde van de Molenbaan weggenomen door de Merchtemse werklieden zodat vrij verkeer mogelijk is. Wanneer Zanzibar opent, op donderdagavond en van vrijdagavond 17 uur tot maandagochtend 8 uur, wordt de verkavelingsbaan terug afgesloten om sluipverkeer te verhinderen.

Zo komen we tegemoet aan de verzuchtingen van alle betrokken partijen. Door het treffen van deze verkeersmaatregel zullen de landbouwers makkelijker op weekdagen hun veld kunnen bereiken.

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2019
Nieuwsoverzicht
  • Verkeersplan

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina