naar top

Energiefit-infosessie duurzame mobiliteit op 10 september

Wat zorgt ervoor dat mensen korte verplaatsingen te voet doen? Hoe krijg je verstokte autobestuurders op hun fiets? En autodelen, hoe doe je dat? De nieuwe Energiefit-infosessie ‘duurzame mobiliteit’ brengt opheldering. Wat mag je verwachten?

Geen saaie opsomming van alle mogelijke ‘groene’ alternatieve vervoersmiddelen, maar het inspirerende verhaal van 4 verschillende personen, die elk vanuit hun eigen achtergrond en specifieke context, één jaar lang hun mobiliteitsprofiel onder de loep namen. We beschrijven elke persoon aan de hand van zijn gezinssamenstelling, leeftijd, financiële situatie en woonplaats.

Heel verrijkend om te zien hoe er voor iedereen een gepaste oplossing bestaat. We vergelijken de nieuwe situatie na één jaar met de oude. De resultaten op vlak van budget, reistijd, milieuscore en persoonlijk welbevinden zijn verbluffend.

Doorheen de verhalen krijgen de deelnemers op een interactieve manier feiten, tendensen en achtergrondinformatie. We nodigen iedereen ook uit om  het eigen verplaatsingsgedrag tegen het licht te houden. Iedereen stapt of trapt naar huis met een fietstas vol nieuwe inzichten en oplossingen!

Schrijf je in voor de infosessie op 10 september in de Raadzaal van het gemeentehuis op www.fluvius.be/energiefit

 

Gepubliceerd op woensdag 12 juni 2019
Nieuwsoverzicht
  • Duurzame Mobiliteit

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina