naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Europese dag tegen inbraken ‘1dagniet’ op 19 juni

Wegens het succes van de actie ‘1dagniet’ in België die in 2014 gelanceerd werd, nam dit jaar het European Crime Prevention Network (EUCPN) het initiatief om de campagne uit te breiden naar het Europese niveau. Er zullen alvast 12 Europese landen, waaronder België, deelnemen aan de campagne.

De eerste editie van de Europese dag tegen inbraken vindt plaats op woensdag 19 juni. Tijdens deze week zullen er verschillende bewustmakingsacties plaatsvinden.

Veilig op vakantie vertrekken

Het thema van de Europese dag is het veilig op vakantie vertrekken en wat je kan doen om extra veiligheid rond jouw woning te garanderen, zoals:

  • Vraag aan jouw buren, vrienden of familie om regelmatig jouw woning te checken, de brievenbus leeg te maken, jouw gras te maaien. Hiermee krijgt jouw huis ook steeds een bewoonde indruk.
  • Vraag afwezigheidstoezicht aan bij de politie: de politie komt dan regelmatig langs om na te kijken of alles nog in orde is. Vraag jouw afwezigheidstoezicht aan op www.politie.be.
  • Raadpleeg de diefstalpreventieadviseur via 02 456 08 81 of via dorien.denijs@police.belgium.eu / sandra.vanderkelen@police.belgium.eu: zij geven je GRATIS advies en leggen uit welke goede gewoonten je moet nemen om jouw huis beter te beschermen.
  • Blijf discreet op sociale netwerken. Niet iedereen hoeft te weten dat je op vakantie gaat.

Blijf op de hoogte van alle acties via de website www.1dagniet.be.

Gepubliceerd op dinsdag 11 juni 2019
Nieuwsoverzicht
  • 1dagniet

Deel deze pagina