Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Uitgebreide pmd-zak nog niet aan de orde

De pmd-zak, ofwel de blauwe zak, kennen we al meer dan 20 jaar en mag plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons bevatten.

Via de media vernam je misschien dat deze zak wordt uitgebreid met meer plastic verpakkingen. Dit is evenwel nog niet aan de orde in Merchtem.

Waarom nog niet bij ons?

De uitbreiding wordt door Fost Plus stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus dat in een buurgemeente of op je werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat thuis nog niet het geval is.

Wanneer dan wel?

Vooralsnog is er nog geen datum bepaald voor de invoering van de nieuwe blauwe zak bij ons. Uiteraard zullen we je ten gepaste tijde informeren zodra de PMD-sorteerregels uitgebreid zullen worden.

Dus in tussentijd blijven de gekende spelregels gelden en mogen botervlootjes, yoghurtpotjes en andere plastic verpakkingen die geen plastic flessen zijn niet in de blauwe zak!

Wat dan met wel die andere plastic verpakkingen? Daarmee kan je gratis terecht op het recyclagepark in de gemengde plasticcontainer.

Gepubliceerd op vrijdag 24 mei 2019
Nieuwsoverzicht
  • De pmd-zak, ofwel de blauwe zak

Deel deze pagina