naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Iftar op 31 mei

Op vrijdag 31 mei nodigt de gemeentelijke integratiedienst u uit op een Iftar. Vorig jaar werd dit voor de eerste keer georganiseerd. Het is een initiatief van de gemeentelijke integratiedienst.

Een Iftar is een maaltijd die moslims nuttigen tijdens de Ramadan (vastentijd). Zij eten dan na zonsondergang.

De Ramadan is een maand waar tolerantie, liefdadigheid, verbroedering, bezinning en samenhorigheid centraal staat. Voor moslims is het gebruikelijk om tijdens deze maand de familie- en vriendschapsbanden extra aan te trekken. Het elkaar uitnodigen, bezoeken en samen Iftar nuttigen, hoort hier bij.

Dit jaar hebben 3 sympathieke dames de handen in mekaar geslagen om een lekkere maaltijd te bereiden. De bedoeling is om als moslims en niet moslims, gezamenlijk de maaltijd te gebruiken en in een ontspannen en gezellige sfeer met mekaar kennis te maken.

De Iftar wordt dit jaar gehouden in de binnentuin van het woonzorgcentrum ‘Ter Stelten’, Gasthuisstraat 19. Deze Iftar wordt u gratis aangeboden.

U moet zich hiervoor inschrijven. Dit kan tot en met 24 mei via de gemeentelijke integratiedienst, integratie@merchtem.be of op telefoonnummer 052 38 11 84. Wees er op tijd bij, de plaatsen zijn beperkt.

Het is voor de organisatie fijn als u om 21 uur aanwezig bent.

Praktisch:

datum: 31 mei

aanvang: 21 uur (stipt)

locatie: Binnentuin van het woonzorgcentrum ‘Ter Stelten’, Gasthuisstraat 19, 1785 Merchtem

Van harte welkom!

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2019
Nieuwsoverzicht
  • Iftar

Openingsuren & contact

Integratie

adres
Gasthuisstraat 171785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 84
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina