naar top

Hoe kunnen we de populatie zwerfkatten intomen?

Het gemeentebestuur heeft besloten om de zwerfkattenproblematiek effectief en efficiënt aan te pakken en hierdoor de populatie zwerfkatten in te tomen.

Wanneer je een zwerfkat opmerkt, kan je dit melden op het nummer 052 37 39 15. Er wordt dan door onze dienst een vangkooi voor katten geplaatst. Wanneer het dier gevangen is, komen wij  het ophalen en wordt de kat naar de dierenarts gebracht.

Wanneer een kat niet gechipt is, wordt verondersteld dat dit een wilde kat is. De kat wordt dan gecastreerd of gesteriliseerd waarna deze terug wordt uitgezet op de plaats waar ze werd gevangen.

Het voederen van dieren op openbaar domein is volgens het politiereglement immers verboden.

Het is ook belangrijk dat eigenaars hun verantwoordelijkheid nemen door hun huiskatten steriel te maken, hierdoor helpen ze de zwerfkattenkolonies in te perken. Veel zwerfkatten zijn dikwijls niet-steriele, afgezette huiskatten die kittens krijgen die wild zijn.

Tevens wordt ook gezocht naar een diervriendelijke, wettelijk verantwoorde oplossing voor het plaatsen van zwerfkittens bij opvanggezinnen via ’t Poezenbos in Buggenhout.  Zwerfkittens worden hierheen gebracht tot ze de gepaste leeftijd hebben om te castreren/steriliseren. Daarna worden ze naar een opvang gebracht.

Gepubliceerd op dinsdag 07 mei 2019
Nieuwsoverzicht
  • Zwerfkat

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina