naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Stormschade 10 maart 2019

De zware stormwinden die op 10 maart 2019 over Vlaanderen raasden, hebben op verschillende plaatsen schade aangericht. Een inwoner van Merchtem die schade heeft geleden, kan dit uiterlijk 19 april 2019 melden via mail naar verzekeringen@merchtem.be met foto’s en het geraamd schadebedrag.

De gemeente verzamelt alle informatie van de schadelijders met het oog op het indienen van een erkenningsaanvraag. Op basis hiervan wordt het weerfenomeen onderzocht aan de hand van wetenschappelijke of financiële criteria. Nadien kan de Vlaamse Regering het stormweer erkennen als algemene ramp. Na publicatie van de erkenning in het Belgisch Staatsblad kunnen individuele aanvragen tot schadevergoeding worden ingediend bij het Vlaams Rampenfonds.

Opgelet: indien je schade hebt geleden, contacteer dan eerst jouw verzekeringsmaatschappij. De tegemoetkoming voor schade veroorzaakt door storm wordt uitgesloten voor goederen die in principe kunnen verzekerd worden door een woningpolis (polis brand - “eenvoudige risico’s").

Meer informatie vind je op de website van het Vlaams Rampenfonds: https://overheid.vlaanderen.be/rampenfonds.

Gepubliceerd op dinsdag 19 maart 2019
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Financiële dienst

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 77
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina