naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eénrichtingsverkeer K. Leopold IIIstraat vanaf maandag 18 maart 2019

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om in het gedeelte van de K. Leopold IIIstraat tussen de K. Albertstraat en de Stationsstraat éénrichtingsverkeer in te voeren vanaf maandag 18 maart 2019 t.e.m. vrijdag 30 augustus 2019. Tijdens deze proefperiode wordt enkel het verkeer komende uit de richting van de Mieregemstraat toegelaten vanaf het kruispunt K. Leopold IIIstraat/K. Albertstraat.

Met deze maatregel wil het gemeentebestuur de verkeersdrukte verlagen op deze drukke verbinding van en naar de Mieregemstraat en ruimte voor de zwakke weggebruiker creëren.

In combinatie met deze maatregel zal ook de huidige parkeerregeling wijzigen. Het parkeren wordt enkel toegelaten aan de zijde met de onpare huisnummers, rechts in de rijrichting vanaf de K. Albertstraat tot en met het kruispunt met de Stationsstraat.

Door het invoeren van deze wijziging zullen de geparkeerde wagens aan de overzijde een bijkomende bescherming bieden voor de voetgangers. De paaltjes op dit voetpad hebben geen nut meer en worden weggenomen waardoor de nuttige ruimte van het voetpad verbreedt.

De drie langsparkeerplaatsen aan het Sofie Motplein worden geschrapt en zullen in de loop van de proefperiode vervangen worden door een parkeerplaats voor moto’s, een fietsenstalling en een deel groenaanleg.

Het totaal aantal parkeerplaatsen in de straat blijft, ook na schrapping van deze drie parkeerplaatsen, identiek.

Voor vragen en opmerkingen mag je ons steeds contacteren via infrastructuur@merchtem.be.

Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2019
Nieuwsoverzicht
  • K. Leopold IIIstraat

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag gesloten
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Deel deze pagina