naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Word vrijwilliger bij Dierbaar Natuurlijk!

Bij Dierbaar Natuurlijk kunnen mensen terecht die opvang zoeken voor hun hond (later dit jaar ook kat). Een pension denk jij? Niet echt. Zij vangen op vanaf 1,5 euro per dag per dier, aangepast volgens het inkomen van het baasje. Hierdoor kunnen mensen met een laag inkomen ook hun dier veilig laten opvangen aan betaalbare prijzen, bv bij een ziekenhuisopname. En dit voor korte en lange periodes. 

Dierbaar Natuurlijk heeft reeds dieren opgevangen van baasjes die een lange periode naar een instelling moesten en andere die verschillende weken moesten revalideren na een operatie. Het alternatief zou geweest zijn dat de dieren naar het asiel werden gebracht en dat het baasje, die toch al een zware periode meemaakt, zijn beestje niet meer weer ziet.

In 2018 hebben ze meerdere honden opgevangen. En ook in 2019, hoe kort ook, lopen de aanvragen binnen. Gezien de stijgende vraag, zijn ze dringend op zoek naar vrijwilligers die dieren kunnen opvangen. Zo hopen ze een netwerk uit te bouwen over heel Vlaanderen. 

De vzw is niet alleen sociaal maar ook solidair. Door hun opvang zonder kennels, maar in huiselijke kring, trekken ze ook mensen aan die HUISdieren hebben en die meer kunnen uitgeven voor het verblijf van hun dier. Zo betalen zij mee voor mensen die het minder goed hebben financieel. 

Interesse om vrijwilliger te worden bij Dierbaar Natuurlijk?

Als bijlage vind je het formulier voor kandidaat-vrijwilligers.

Gepubliceerd op vrijdag 18 januari 2019
Nieuwsoverzicht
  • Hond en kat

Deel deze pagina