naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

‘Gratis’ zonnepanelen op je dak via de Vlaamse Energielening

Wie dit jaar nog via de Vlaamse Energielening zonnepanelen op zijn of haar dak laat leggen, voelt amper iets van die investering. Met de besparing op de energiefactuur betaal je immers je lening af.

Zonnepanelen laten plaatsen op je dak is goed voor het milieu én zorgt voor een lagere energiefactuur. De kostprijs van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gezakt, maar toch bedraagt de investering nog gemiddeld rond de 5000 à 6000 euro .

Toch is het mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen zonder dat je daar financieel veel van voelt. Via de Vlaamse Energielening zijn de zonnepanelen als het ware gratis. Maar hoe werkt dat juist? Wanneer je dak gunstig georiënteerd ligt (zie www.energiesparen.be/zonnekaart), kan je zonnepanelen al terugverdienen na 8 jaar. Je kan ze afbetalen via de Vlaamse Energielening, die je ook kan spreiden op 8 jaar. De besparing op de energiefactuur betaalt dan zelf de Energielening terug. Zo voel je niets van de investeringskost. En al wat je in de periode na die 8 jaar bespaart op je energiefactuur, is winst.

Wie interesse heeft om ‘gratis’ zonnepanelen te bekomen, moet zich wel reppen. Eind 2018 wordt de Vlaamse Energielening voor het brede publiek (interestvoet van 2 procent) teruggeschroefd. Voor wie nog een energielening wil bekomen, is het belangrijk om de aanvraag ten allerlaatste op 30 november 2018 in te dienen. Op die manier kunnen deze dossiers nog verwerkt worden voor de start van het nieuwe jaar. De leningen van 0 procent voor kwetsbare doelgroepen blijft overigens bestaan.

De kostprijs van de zonnepanelen kan overigens nog extra gedrukt worden door in te tekenen op de provinciale groepsaankoop via www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen

 

Voor meer informatie over de Vlaamse Energielening, contacteer de kredietbehandelaars van 3Wplus: 

 

Katrien Vervloet & Ine Renson 

02 451 53 85      

energie@3wplus.be 

www.3wplus.be/energie

Gepubliceerd op donderdag 13 september 2018
Nieuwsoverzicht
  • Zonnepanelen

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u en 13u30 tot 20u
Morgen open van 8u tot 12u

Op zaterdag enkel burgerzaken (8.30 - 11.30 uur)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina