naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

"IK ZIE U ZITTEN!"

Er hangt een taboe rond psychische kwetsbaarheid. We moeten sterk zijn. We mogen niet kraken! En toch... wanneer praten over je problemen geen taboe is, is hulp sneller nabij. Lasten worden makkelijker om te dragen of doen er niet meer toe… Daarom verkondigt onze gemeente aan iedereen die het moeilijk heeft: IK ZIE U ZITTEN!

We organiseren tussen september en december een aantal taboedoorbrekende activiteiten rond geestelijke gezondheid voor jong en oud.

 

 Stoelententoonstelling LOGO Zenneland

Deze tentoonstelling gaat door in september en bestaat uit 23 stoelen die door verschillende organisaties en handelaars werden gemaakt en elk hun eigen verhaal vertellen.

 

Lezing "praten over zelfdoding"

Tijdens deze lezing wordt er besproken hoe je een gesprek met suïcidale personen, familie, vrienden moet aanpakken. Wat doe je beter wel en wat niet? Hoe moeten we personen die aan zelfdoding denken, begrijpen en benaderen? De lezing gaat door op maandag 22 oktober om 20 uur in de bibliotheek van Merchtem.

In de bibliotheek vind je tevens heel wat boeken terug rond dit thema.

 

Stoelententoonstelling WZC Ter Stelten

Begin oktober kan je je op een, door een bewoner aangeklede, stoel zetten en je laten onderdompelen door het levensverhaal van deze persoon. Je kan het verhaal van een zevental bewoners beluisteren via een hoofdtelefoon. Op deze interactieve manier kan je je helemaal inleven in hun verhaal en kan je begrijpen en voelen wat er in het hoofd van deze bewoner omgaat.

 

Muziektheatervoorstelling Guy Swinnen

Op 8 november kan je naar het jeugdhuis IFI waar Peter van Te Gek!? Guy Swinnen zijn verhaal zal brengen van zijn depressie. Hij speelt tussendoor ook enkele gekende liedjes van The Scabs.

Kostprijs van een toegangskaartje is 2 euro.

 

Doe mee aan onze zoektocht!

Heb jij onze "IK ZIE U ZITTEN - stoelen" al gespot? Doe dan mee aan onze zoekwedstrijd en maak kans op een leuke prijs! Meedoen kan tot en met 4 oktober 2018. Invulstrookje kan je o.a. ophalen aan het snelloket Gasthuisstraat en Nieuwstraat. De prijsuitreiking vindt plaats in jeugdhuis IFI op 8 november.

 

Gepubliceerd op dinsdag 11 september 2018
Nieuwsoverzicht
  • ik zie u zitten

Lees meer artikels over

Deel deze pagina