naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opening August De Boeckmuseum op 22 april

Merchtem heeft er een cultureel pareltje bij. Op zondag 22 april verklaren we het August De Boeckmuseum voor geopend. Noteer deze datum alvast in je agenda want het programma is veelbelovend!

10 uur: Inwandeling van het August De Boeckwandelpad
Vertrek aan het August De Boeckhuis, Reedijk 1. De wandeling (4 km) loopt langs 11 Merchtemse gebouwen of plaatsen die in het leven van de componist een belangrijke rol hebben gespeeld. Een gids zorgt voor een geanimeerde begeleiding. Nadien is er een receptie die wordt opgeluisterd door het Michel Pieterskwartet. Tijdens de receptie kan een bezoek gebracht worden aan het museum.

14.30 uur: Academische zitting
Gastsprekers zijn Frank Teirlinck (archivaris van het August De Boeckcomité en hoofdredacteur van de monografie van De Boeck) en Herman Engels (dirigent). Walter Callaert speelt werk van ‘De Meester’ op het gerestaureerde Van Zeebroeckharmonium dat De Boeck gebruikte als lesinstrument. Voorstelling van de documentaire over het leven en het werk van de componist en begeleid bezoek aan het museum.

Omwille van de beperkte plaats is deze academische zitting enkel toegankelijk voor genodigden en wie zich vooraf heeft ingeschreven via cultuur@merchtem.be. Schrijf je in vóór 18 april.

17 uur: 'Op zoek naar August De Boeck' muziektheatervoorstelling met woordkunstenares Liliane Willems en het strijkersensemble Cordes en Blue. O.L.V.-Ter-Noodtkerk. Gratis toegang.

Gepubliceerd op woensdag 11 april 2018
Nieuwsoverzicht
  • Affiche (Gemeentebestuur Merchtem)

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Reedijk 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 06
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Op zaterdag enkel burgerzaken (8u30 - 11u30)

Lees meer artikels over

Deel deze pagina