naar top
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Knoop je afvalzak dicht

Hoe je afval aanbiedt, maakt voor de veiligheid van de ophalers een groot verschil uit. Voor Intradura en het gemeentebestuur primeert de veiligheid van het Intradura-personeel. Toch vallen er jaarlijks gewonden tijdens de afvalinzameling door bijvoorbeeld snijwonden. Dat moeten we vermijden.

Maak een stevige knoop

Laders moeten vuilniszakken kunnen opnemen met 1 hand zonder in contact te komen met het afval. Maak je zak dus dicht met een stevige knoop. Zo kan de lader de zak veilig en hygiënisch vastgrijpen en in de vrachtwagen werpen.

Plak je zak niet dicht

Sommige zakken zijn overvol gepropt en bovenaan dicht geplakt met plakband. De enige manier om zo’n zak op te nemen, is door hem dicht bij het lichaam te houden. Zeer onveilig en onhygiënisch.

Dichtgeplakte zakken worden vanaf 1 april 2018 niet meer meegenomen door de ophalers van Intradura. Op de zak zal dan, zoals bij een fout gesorteerde pmd-zak, een sticker gekleefd worden met de boodschap dat deze niet correct is aangeboden. Correct aangeboden zakken nemen de ophalers natuurlijk met plezier mee.

Gepubliceerd op vrijdag 30 maart 2018
Nieuwsoverzicht
  • Intradura

Deel deze pagina