Aanleg glasvezelnetwerk van Fiberklaar

Medewerkers van aannemer Solutions30 zijn in opdracht van netwerkbeheerder Fiberklaar gestart met de voorbereidingen voor de uitrol van een glasvezelnetwerk in Merchtem. Deze ‘surveyors’ hebben de opdracht om de Merchtemse straten volledig in kaart te brengen.

Wat omvat het onderzoek

De surveyors nemen foto’s van de huizen, brievenbussen en/of gevels om de meest actuele situatie vast te leggen. Het is immers belangrijk voor de uitrol van het fibernetwerk dat het exacte aantal woningen in een straat in kaart wordt gebracht. De street survey wordt uitgevoerd van 27 maart tot en met 31 maart 2023.

  • De surveyors tellen het aantal deurbellen en nemen er een foto van.
  • Er worden ook foto’s gemaakt van de ondergrond (klinkers, asfalt, beton, …) om te onderzoeken of de glasvezelkabel eenvoudig naar jouw woning kan worden gebracht (als je een huisaansluiting wil).
  • De surveyors controleren op welke woningen een gevelkabel kan worden bevestigd. Bij woningen waar een gevelkabel niet mogelijk is (vaak bij nieuwbouw en woningen waarvan de gevel is afgewerkt met crepi of blauwe steen), wordt een foto gemaakt als bewijs.

Wat gebeurt er met de foto’s

De foto’s worden door Solutions30 enkel gebruikt voor dit onderzoek. Zodra de aanleg van het fibernetwerk in Merchtem is afgerond, worden alle foto’s vernietigd. De foto’s worden sowieso nooit langer dan vijf jaar bewaard. In het kader van de GDPR-wetgeving kan je via Solutions30 toegang krijgen tot de foto’s die genomen zijn van jouw woning.

Hoe herken ik de surveyors

De medewerkers van Solutions30 dragen een fluohesje en hebben een identificatiebadge. Spreek ze bij twijfel gerust aan en vraag naar hun identificatiebadge.

Meer info

Contacteer dan aannemer Solutions30 via

Online infomoment

6 juni 2023 van 19.30 tot 20.15 uur
Locatie: Webinar

Infomoment

13 juni 2023 van 19 tot 21 uur
Locatie: Zaal 't Vijverdal, Kerkstraat 12, 1785 Merchtem
Gepubliceerd op dinsdag 16 mei 2023
Nieuwsoverzicht
  • surveyors Solutions30

Deel deze pagina