Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Stoofstraat – Brusselsesteenweg

Tijdens een schadegeval bij voorgaande werken in november 2021, werd de middendrukgasleiding in de Stoofstraat beschadigd. Voor de herstelling van de leiding zullen er twee individuele gestuurde boringen langsheen monument Molenbeek uitgevoerd worden. Een gestuurde boring impliceert dat er machinaal van punt A, intredeput, naar punt B, uittredeput, een verbinding gemaakt wordt.

De werkzaamheden zullen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, op 13 maart 2023 van start gaan. De geschatte duur van de werken is 3 weken.

De eerste boring zal plaats vinden tussen Brusselsesteenweg en zijstraat Stoofstraat. Het kruispunt Puursstraat x M. Sacréstraat blijft open voor het verkeer.

Voor de uitvoering van de tweede boring, zal er één rijvak ingenomen worden in Brusselsesteenweg omdat de gasbuizen gelast moeten worden alvorens ze ingetrokken worden. Door deze opstelling zullen de woningen niet bereikbaar zijn met de wagen. Om dit probleem te overbruggen, wordt er een tijdelijke bewonersparking voorzien aan het kerkhof/sportcomplex Dooren.

Door de inname van één rijvak, zal er voor het gemotoriseerd verkeer een omleiding voorzien worden langs Kalkovenlaan en Mieregemstraat en wordt er een éénrichtingverkeer ingesteld. Wel blijft het sportcomplex bereikbaar in beide richtingen, zowel van zijde centrum, als komende van Kalkovenlaan.

Voor de fietsers komende van rondpunt wordt er een omleiding voorzien via parking het sportcomplex, J. Maerevoetstraat en Puursstraat. In de werfzone waar enkelrichting geldt, zal er een fietsstraat ingevoerd worden tot aan het parking het sportcomplex.

Tenslotte zal er parkeerverbod gelden van Maurits Sacréstraat 2A tot de kruispunt met Brusselsesteenweg zodat de werfwagens daar gestationeerd kunnen worden.

Handelaars blijven bereikbaar mits volgen van de omleiding.

Gepubliceerd op maandag 06 maart 2023
Nieuwsoverzicht
  • Omleiding

Openingsuren & contact

Infrastructuur

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 11 83
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Deel deze pagina