Vl@s … een jeugdbeweging voor wie het pensioen nadert

Vl@s doet gewoon hetzelfde als de scouts of de Chiro … Enkel het doelpubliek is een klein beetje anders …

Afdelingen van Vl@s vind je in alle Vlaamse provincies. Grote afdelingen met meer dan 300 leden, kleine afdelingen met slechts een twintigtal leden, er is voor elk wat wils.
In elke afdeling is er een ‘leidingsploeg’, net zoals bij de jeugdbeweging. Vrijwilligers houden de boel draaiend en zorgen voor velerlei activiteiten, ledenwerving, ledenbezoek, een ledentijdschriftje of een nieuwsbrief, …

De leden ontmoeten elkaar op regelmatige tijdstippen om samen leuke activiteiten te beleven. En op ‘kamp gaan’? Welja, heel wat afdelingen organiseren meerdaagse reizen. Er zijn wandelgroepen, tweedaagse trektochten, fietsvakanties. Er is vorming, cultuur, gezelschapsspel en gezellig samenzijn, optredens en concerten. Er wordt veel gefeest, er gebeuren talloze acties voor evenveel goede doelen, er zijn infonamiddagen over actuele onderwerpen, er is sport en veel beweging. Alles gebeurt in een sfeer van verdraagzaamheid en wederzijds respect. Iedereen is welkom bij Vl@s, ongeacht sociale of culturele afkomst, gender, religie, overtuiging, beperkingen, financiële draagkracht, enz.

Het huidige jaarthema ‘Luister naar het gefluister van je lijf’ draait rond gezondheid, mentaal en fysiek. Vl@s streeft ernaar dat senioren zo lang mogelijk zelfredzaam blijven.
Net zoals jongeren een vangnet vinden in hun jeugdbeweging, vinden ouderen een warme familie bij Vl@s. De maatschappelijke relevantie van Vl@s ligt in het samenbrengen van mensen, het creëren van verbondenheid, het doorbreken van het sociaal isolement dat vooral alleenstaanden bedreigt. Vl@s zorgt voor uitdagingen, voor stimulansen, voor herbronning en voor nieuwe kansen na de actieve loopbaan om de ‘luie zetel’ te vermijden.

Voor de afdeling in jouw buurt, neem contact op met de educatief medewerker:

Karin Van Loo, Vlaams-Brabant en Limburg: karinvl@vlaamseactievesenioren.be of 0471-32 48 39

Meer info

www.vlaamseactievesenioren.be

https://www.facebook.com/Vlaamse-actieve-senioren-vzw-262289317278540/

Gepubliceerd op vrijdag 03 maart 2023
Nieuwsoverzicht
  • Logo Vl@s

Deel deze pagina