Tuinworkshops? Schrijf je nu in!

Heb je groene vingers? Dan begint het waarschijnlijk stilaan te kriebelen. Intradura, jouw gemeente en de Tuincoach organiseren dit voorjaar 3 inspirerende tuinworkshops, telkens op zaterdag van 10 uur tot 12 uur. Snel inschrijven is de boodschap! Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers per sessie.

Aanbod

Je kan kiezen uit:

zaterdag 11 februari 2023 – Takkenrillen en vlechtwanden

Provinciedomein Huizingen, Henry Torleylaan 100, 1654 Beersel

Waar laat je na het snoeien al dat takkenafval? Verhakselen is een optie, maar je kan er ook een takkenril of vlechtwand mee maken. In deze workshop komen de basisprincipes van de bouwsels aan bod en leggen we samen de basis van een nieuw project. Ook het toekomstig onderhoud komt aan bod.

18 februari 2023 – Insectenhotel

Topaz, Jan Vander Vekenstraat 158, 1780 Wemmel

Wil je je tuin aantrekkelijk maken voor nuttige insecten? Bouw dan een bijen- of insectenhotel. Je kan er heel wat restmateriaal uit je kringlooptuin in kwijt en bovendien versterk je het natuurlijk (insecten)evenwicht in je tuin. In deze workshop legt onze tuincoach, Wim Azijn, de basisprincipes van insectenhotels uit. We maken eenvoudige bijenblokken en hotels. Eigen materiaal en inspiratie is welkom.

25 februari 2023 – Creatief met snoeihout

Intradura, Dorent 5, 1620 Drogenbos (aan afrit Ruisbroek Ring 0)

De technieken van takkenrillen en vlechtwanden kan je ook creatief gebruiken. In deze workshop maken we een raamwerk van (groter) snoeihout. Daarop mogen dan verschillende klimplanten groeien om een lelijke muur te verbergen.  

Hoe inschrijven?

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk voor de goede organisatie.

Schrijf je in via de website van Intradura (je ontvangt een bevestigingsmail met alle praktische info.) of telefonisch op het nummer 02 334 17 55.

Sessies in samenwerking met de gemeente Merchtem, Intradura en de Tuinkracht (Leve de tuin Provincie Vlaams Brabant)

Gepubliceerd op vrijdag 13 januari 2023
Nieuwsoverzicht
  • Intradura

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Deel deze pagina