RUP zonevreemde bedrijven

De gemeente Merchtem wenst een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op te maken om de ontwikkelingsperspectieven van een aantal zonevreemde bedrijven in de gemeente te kaderen en een planologische oplossing te bieden voor eventuele uitbreidingswensen. Het RUP zal worden gekaderd in de gewenste ruimtelijke structuur van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Merchtem en hogere structuurplannen.

Hiervoor werd een oproep gedaan naar geïnteresseerde bedrijven met actuele en toekomstige ruimtelijke noden. In deze startnota dient onderzocht te worden welke bedrijven in aanmerking komen om opgenomen te worden in het RUP. Per bedrijfssite zal worden bepaald of er uitbreidingsmogelijkheden zijn, en mits welke maatregelen deze ruimtelijk ingepast kunnen worden in de omgeving. De afweging of een bedrijf al dan niet verder ruimtelijk kan ontwikkelen wordt gebaseerd op een ruimtelijk afwegingskader, dat de specifieke voorwaarden vastlegt voor de verschillende deelruimten in Merchtem.

Alvorens verder wordt gegaan met de opmaak van het RUP zal de gemeente een publieke  raadpleging voorzien die loopt van maandag 30 januari 2023 tot en met vrijdag 31 maart 2023.

Om de mening te kennen van haar inwoners organiseert de gemeente ook een participatiemoment  op dinsdag 28 februari 2023 in de gemeentelijke feestzaal te Brussegem – Drinkeling 10

  • Van 18 uur tot 19 uur voor de eigenaars van de bedrijven
  • Van 19.30 uur tot 21.30 uur voor buurtbewoners en geïnteresseerden

Klik hier voor meer info

Gepubliceerd op maandag 30 januari 2023
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u en 13u30 tot 16u
Morgen open van 8u tot 12u

Deel deze pagina