Boekvoorstelling 'Ouders onder hoogspanning' van Marie-Anne Vanderhasselt

In een gezin met jonge kinderen heerst vaak een gezellige drukte. Het is een aaneenschakeling van grote en kleine mijlpalen die we voor geen geld zouden willen missen. En toch… het jonge gezinsleven is behalve een unieke ervaring ook een bron van stress.

Want kinderen gedragen zich nu eenmaal onvoorspelbaar, denk maar aan op tijd op school geraken, ruzies tussen kinderen, tafelmomenten, bedrituelen, ... Die situaties zijn elk op zich niet onoverkomelijk, maar kunnen opgeteld wel leiden tot een chronisch stressgevoel. Vaak zijn ouders zich hier niet van bewust, maar worden meer onrustig, prikkelbaar of verdrietig.

In haar boek legt Marie-Anne Vanderhasselt uit hoe stress sluipend ons gezinsleven binnendringt, wat er in ons brein gebeurt wanneer het onder spanning staat. Ze geeft concrete handvaten naar kleine veranderingen in ons leven en lichamelijke oefeningen die kunnen helpen om te herstellen van de stressreactie. Zo kunnen we de stress op tijd aanpakken voor het ontspoort, zodat er meer mentale energie overblijft om mooie momenten in je gezin te beleven.

Over Marie-Anne Vanderhasselt

Marie-Anne Vanderhasselt is klinisch psycholoog en professor aan de UGent, faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen. Daarnaast is ze zelf moeder van drie jonge kinderen.

Boekvoorstelling 

Waar: raadzaal, campus Nieuwstraat, Nieuwstraat 1, 1785 Merchtem

Wanneer: donderdag 9 februari 2023 om 20 uur

Dokter Yap (Groepspraktijk Merchtem) zal ook deelnemen aan deze voorstelling.

Schrijf je hier in!

Gepubliceerd op dinsdag 03 januari 2023
Nieuwsoverzicht
  • Flyer

Deel deze pagina