Plastic sorteren doe je zo

Harde plastics sorteer je vanaf 2023 in de container voor harde plastics op het recyclagepark. De overige plastics zijn meestal verpakkingen en horen bij het pmd. Pmd moet je wel verplicht in de blauwe pmd-zak binnenbrengen.

Hard plasticafval

Gebruiksvoorwerpen in hard plastic zoals stoelen, tafels, speelgoed, opbergbakken, emmers ... sorteer je in de container voor harde plastics. Door deze fractie apart van andere soorten plastic in te zamelen, kan de verwerker ze veel beter recycleren tot grondstoffen voor nieuwe gebruiksvoorwerpen.

Zacht plasticafval

Naast harde plastics bestaat zowat al het overige plasticafval uit verpakkingen die in de pmd-zak thuishoren. Bied de blauwe zak thuis aan voor ophaling of breng hem naar het recyclagepark. Ook in dat laatste geval is een pmd-zak verplicht.

Wat met heel grote plastic verpakkingen?

Heb je bijvoorbeeld plastic folie die rond een pallet stenen zat? Ook dat mag in de pmd-zak. Snij de folie wel in kleinere stukken. Zo krijg je die gemakkelijker in je blauwe zak en kan de sorteerinstallatie de folie beter verwerken zonder vast te lopen.

Gepubliceerd op maandag 20 februari 2023
Nieuwsoverzicht
  • Intradura

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 38 12 04
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u en 13u30 tot 16u
Morgen open van 8u tot 12u

Deel deze pagina