Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wereldlichtjesdag

Op zondag 11 december om 19 uur organiseert Knipoog een sereen lichtritueel op de gemeentelijke begraafplaats te Merchtem. Dit alles zal muzikaal begeleid worden door het koor Forever Yong. Iedereen is welkom.

Hoe inschrijven voor het lichtritueel?

Mail vóór 4 december naar vraag.knipoog@outlook.com met vermelding van naam en aantal personen.

Kan je er niet bij zin?

Steek alvast die avond een kaarsje aan; op die manier hopen we een lint van licht te laten uitrollen ter herinnering aan alle kinderen die we missen.

Wij tonen ons hart voor alle gezinnen die een kind* missen in Merchtem.

Ook bij ons in Merchtem gebeurt soms het ondenkbare en sterft er een kind*. Bij het onmetelijke verdriet dat gezinnen op dat moment overvalt, is het heel belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor elkaar. Dat we tonen dat we dit verdriet zien en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Net daarom nemen we deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al bijna veertien jaar families ondersteunt na het overlijden van een kind*.

Samen met meer dan 130 andere steden en gemeenten in heel Vlaanderen, zullen wij op
zondag 11 december een speciale vlag hijsen en zo de hele week ons hart tonen voor de
gezinnen met verdriet in onze gemeente. We starten op 11 december, want dit is
Wereldlichtjesdag. Meer en meer mensen over de hele wereld steken dan om 19 uur stipt
een kaarsje aan voor kindjes* die gemist worden. Zo ontstaat er een golf van troostend licht die door de verschillende tijdzones over de hele wereld reist.

Tijdens de Koesterweek zal het Berrefonds nog heel wat andere activiteiten organiseren
zoals gratis webinars en een podcast om dit grote verdriet beter zichtbaar te maken. Ze
roepen iedereen op om ook een hart te tonen door het dragen van een mooie pin, het delen van posts op sociale media of door een affiche voor het raam te hangen. Samen maken we het verschil en tonen we aan gezinnen met verdriet om een kind* dat ze er niet alleen voor
staan. “Dat is een ontzettend sterke en krachtige boodschap,” vult Christine Vandenhole, oprichter van het Berrefonds aan, “dat we als samenleving tonen dat we ouders zien en steunen in hun verdriet. Jammer genoeg kent iedereen wel iemand die een kind verloor. Dus iedereen kan ook een klein stukje verantwoordelijkheid nemen om een troostend signaal en wat extra warmte aan deze gezinnen te geven. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dat ontzettend belangrijk.”

Wij tonen alvast ons hart en roepen al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek
hetzelfde te doen. Kijk op  koesterweek.be wat je kan doen om mee het verschil te maken.

Gepubliceerd op woensdag 30 november 2022
Nieuwsoverzicht
  • Affiche Koesterweek

Deel deze pagina