Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Enkelrichting en voorrangswijziging in de Koning Leopold IIIstraat

Nu de werken aan de fietspaden in de Koning Leopold IIIstraat afgelopen zijn, zal er ook tussen de Meutersweg en de Koning Albertstraat eenrichtingsverkeer ingevoerd worden. M.a.w. vanaf donderdag 3 november 2022 wordt in de volledige Koning Leopold IIIstraat enkel nog het doorgaand verkeer toegelaten richting de Spiegellaan.

Eenrichtingsverkeer

In het gedeelte Koning Leopold IIIstraat tussen de Meutersweg en de Alfons Bursensstraat mag men links parkeren. In het gedeelte tussen de Alfons Bursensstraat en Koning Albertstraat en in het gedeelte tussen de Koning Albertstraat en de Spiegellaan dient men rechts te parkeren.

In het kader van de uitwerking van het mobiliteitsplan, zullen ook de voorrangen in de Koning Leopold IIIstraat wijzigen. Het doorgaand verkeer in de Koning Leopold IIIstraat krijgt voorrang op de zijstraten. Dit wil zeggen dat er voor de fietsers haaientanden komen in de Alfons Bursensstraat en in de Meutersweg. In de Koning Albertstraat komen er stopstrepen langs beide kanten van de Koning Leopold IIIstraat.

Fietsstraat

Het gedeelte van de Koning Albertstraat tussen de Stationsstraat en de Koning Leopold IIIstraat wordt een fietsstraat. De rest van de Koning Albertstraat en de Alfons Bursensstraat zullen later worden opgenomen in een grotere fietszone.

De fietssuggestiestroken en de parkeerstroken in de Koning Leopold IIIstraat zullen in een latere fase door een externe firma worden aangebracht zodra de weersomstandigheden dit toelaten.

Gepubliceerd op maandag 31 oktober 2022
Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Mobiliteit

adres
Nieuwstraat 11785 Merchtem
Tel. tel.
052 89 10 68
e-mail
Vandaag open van 8u tot 12u
Morgen gesloten

Deel deze pagina