Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Merchtem voert energiebesparende maatregelen door

De gas- en elektriciteitsprijzen zijn historisch hoog. De energiekosten swingen de pan uit. Hierdoor is het gemeentebestuur van Merchtem genoodzaakt enkele energiebesparende maatregelen te nemen die van toepassing zijn op haar gemeentelijke gebouwen.

Het bestuur zal sterk inzetten op sensibilisering van haar personeel en leerlingen. Zo zal de verwarming in de gemeentelijke gebouwen op 19° worden gezet, met uitzondering van het woonzorgcentrum Ter Stelten. Dit geldt dus voor de gemeentelijke campussen, sport- en vergaderzalen en scholen. Wist je dat er per graad lager 7% energie kan worden bespaard? We raden onze medewerkers en leerlingen dan ook aan om zich komende winter warm aan te kleden.

Er wordt gevraagd om de verlichting zoveel mogelijk uit te schakelen indien er voldoende natuurlijk licht is, niet-gebruikte computers en schermen af te zetten en vooral te verluchten tijdens de middagpauze.

Ook het Merchtems straatbeeld zal er deze winter wat anders uitzien. De straten die uitgerust zijn met nieuwe ‘slimme’ straatverlichting worden vanaf zaterdag 8 oktober (Nacht van de duisternis) op weeknachten gedoofd tussen 23 uur en 6 uur, op vrijdag- en zaterdagnacht wijzigt er niets. Tevens zal de klemtoonverlichting op gebouwen, monumenten en kerken worden gedoofd.

Op deze manier hopen we de hoge kosten te drukken. Ook thuis kan je deze maatregelen toepassen om je energiefactuur onder controle te houden.

Gepubliceerd op donderdag 06 oktober 2022
Nieuwsoverzicht
  • Affiche

Deel deze pagina